Mätové pesto fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. mája 2016
Mätové pesto (fotorecept)
Foto: cesminaz

Bazalkové pesto milujem, no bazalku mám ešte veľmi drobnú :-) Mäty mám naopak vyše hlavy, tak som sa rozhodla skúsiť pesto z nej. Môžem len odporúčať, je vynikajúce a od bazalkového sa veľmi nelíši :-)

15 minút
príprava

Suroviny

1 veľký zväzok
4 - 5 strúčikov
0,5 - 1 dl (alebo rastlinný)
podľa potreby
trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja mam doma dost vela mäty :-) Toto je len jedna cast, kde mi rastie...

    Mätové pesto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nazbierame si za jeden poriadny zväzok mäty. Potom ju oplachneme a len otrasieme od vody, ja ju nezvyknem velmi osusit :-) Este vlhke listy sa lepsie mixuju a su viac stavnate ;-)

    Mätové pesto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oberieme dole listky od tvrdych stebiel. Tie spice a mäkke stebielka mozme nechat. Pripravime si cca 4 - 5 strucikov cesnaku, to zalezi aj od chuti stravnika :-) Ja mam rada cesnakovejsie pesto :-) Napokon dame mätu, cesnak, sol, cierne korenie a olej do mixera a cele pomixujeme do hladka. Podla potreby dochutime este. Olej davam pol na pol olivovy a rastlinny, viac mi to tak chuti. Co sa tyka oleja, ten sa pridava podla toho, ake huste chcete to pesto mat. Takze co udavam mnozstvo, to je len priblizne :-) Podla chuti mozte do pesta dat aj orechy, ale ja nedavam. Z tohto mnozstva mi vyslo cca 2 dl pesta.

    Mätové pesto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja milujem pesto cisto bez orechov a bez syra :-) Je to super zdrava rychlovka! Väcsinou si ho natieram na pecivo. Je to vyborne! Pravdaze obcas zvyknem spravit aj na spagety, no vtedy zvyknem nastruhat na ne aj parmezan, aby sa detom lepsie smykalo ;-)) Dobru chut.

    Mätové pesto (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@methi :-) vdaka,mam jej fakt dost. Koriander som jedla len raz..a to prvykrat a naposledy :-) chutil ako mydlo.. No ktovie,mozno ked je zmiesany s mätou,tak uz taku chut nema :-) Mozno raz skusim. @afataga :-)) tak z tej stranky sa nelisia vobec ;-)) Ak mas vela mäty,tak kludne skus,je to dobrota :-)
zas niečo nové a zaujímavé od Teba, dievka naša, mäty budem mať neúrekom, tri druhy mám, už teraz je jej dosť, no ja podumem že by som urobila, ale na chlieb asi len ja použijem po troche.
Mila @havino len vyskusaj,je to velmi chutne :-) Ja si na chlieb davam dobre hrubo :-) Aj ja mam doma 2 druhy mäty,jedna je svetlejsia a ma jemnejsie listky a druha je tmavsia a ma trocha hrubsie-tvrdsie listky.Ja osobne mam radsej tu svetlejsiu :-) Ak vyskusas,tak dufam ze das vediet.Pozdravujem!

Pridaj komentár k receptu: