Mäsovo- syrové knedličky do polievky

Autor receptu: pusta

Blíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky. Tieto moje mäsovo - syrové knedličky pripravujem do sviatočných vývarov, ale aj do iných polievok. Pripravujem ich väčšinou z mletého bravčového pliecka a strúhaného syra Grana Padano, ktorý je pre ne priamo podmienkou. Na Veľkú noc ich robím vždy z jahňacieho mletého mäsa, vtedy do nich pridávam navyše majoránku. Vkladám svoj vlastný recept.

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme mleté mäso, vajce, strúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dôkladne spracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Ak použijeme jahňacinku, dochutíme masu ešte majoránkou.
  2. Z pripravenej masy formujeme vlhkými rukami menšie guličky, lebo varením ešte zväčšia svoj objem. Do menšieho hrnca odlejeme trocha vývaru a vo vriacom vývare varíme do mäkka, cca 10-15 minút. Môžeme ich variť aj vo vriacej vode. Ak ich urobíme väčšie množstvo, knedličky sa dajú aj zmraziť. Môžeme si ich pripraviť aj do zásoby.
  3. Hotové knedličky rozdelíme do tanierov, zalejeme horúcim vývarom a podávame.