Mäsovo- syrové knedličky do polievky
Autor receptu: pusta
Blíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky. Tieto moje mäsovo - syrové knedličky pripravujem do sviatočných vývarov, ale aj do iných polievok. Pripravujem ich väčšinou z mletého bravčového pliecka a strúhaného syra Grana Padano, ktorý je pre ne priamo podmienkou. Na Veľkú noc ich robím vždy z jahňacieho mletého mäsa, vtedy do nich pridávam navyše majoránku. Vkladám svoj vlastný recept.
4 porcie |
15 minút príprava |
15-20 minút na 100 °C |
Postup
- Do misy dáme mleté mäso, vajce, strúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dôkladne spracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Ak použijeme jahňacinku, dochutíme masu ešte majoránkou.
- Z pripravenej masy formujeme vlhkými rukami menšie guličky, lebo varením ešte zväčšia svoj objem. Do menšieho hrnca odlejeme trocha vývaru a vo vriacom vývare varíme do mäkka, cca 10-15 minút. Môžeme ich variť aj vo vriacej vode. Ak ich urobíme väčšie množstvo, knedličky sa dajú aj zmraziť. Môžeme si ich pripraviť aj do zásoby.
- Hotové knedličky rozdelíme do tanierov, zalejeme horúcim vývarom a podávame.