Mäsové závitky s anglickou slaninou a horčicou na ihle fotorecept
Nechcelo sa mi stáť pri sporáku v tejto horúčave, tak som spravila niečo jednoduché a chutné na obed, aj som bola pochválená. Vyklepala som Zobraziť celý popisNechcelo sa mi stáť pri sporáku v tejto horúčave, tak som spravila niečo jednoduché a chutné na obed, aj som bola pochválená. Vyklepala som mäsko na tenko, osolila a okorenila, potrela horčicou, položila som ho na plátky anglickej slaninky, zatočila do závitkov, pokrájala na 2,5 cm kúsky, ktoré som napichla na ihlu a upiekla v trúbe do mäkka. Podávala som s pretláčanými zemiačikmi, preliatymi chutným výpekom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g /iné mäso | 
                                                             | 
                                                    
| 6 plátkov /domáca údená slanina | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 2 Cl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pokrájala som bravčové pliecko na rezne o váhe cca 150 g, po obvode narezala, aby sa pri pečení nekrútili. a vyklepala som ich na tenko. Môžete zvoliť akékoľvek iné mäsko, ale potom treba prispôsobiť čas pečenia podľa druhu mäska a veku zvieratka, z ktorého pochádza.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vyklepané rezne som jemne osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vedľa seba som poukladala plátky anglickej slaninky, bola pekne mäsitá, čo mi vyhovovalo, lebo pliecko je dosť tučné a šťavnaté. Pri suchšom mäsku, ako napr. kuracie alebo morčacie prsia je vhodnejšia čistá domáca údená slaninka.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na anglickú slaninku som položila pripravené mäsko a potrela som ho horčicou.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Takto upravené mäsko som zatočila do závitkov.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Závitky z mäska som pokrájala na valčeky o dĺžke asi 2,5 cm a napichala som ich na ihlu.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Mäskové závitky na ihle som vložila do pekáčika, podliala trochou vody, vrch som pokvapkala olejom a pekáč prikrytý alobalom som vložila piecť na 40 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Nebolo treba zapekať, lebo aj slaninka bola na povrchu opečená do chrumkava a mäsko bolo mäkkučké.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Doprostred taniera som dala pretláčané suché zemiaky, na ktoré som položila ihly s mäsovými závitkami a celé som ešte pokvapkala vypečenou šťavičkou. K tomu sme mali na výber kvasené a nakladané uhorky, kapustový šalát a čalamádu. Dobre padlo vychladené orosené pivko s vysokou penou a nasledovala siesta.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


tiž mám rada túto rubriku, lebo všetko nestihnem odsledovať a tu si všimnem veľa vecí, ktoré si zaslúžia moju pozornosť.
som rada, že som ťa inšpirovala, dakujem za uznanie i za uloženie do kk.