Mäsové kocky

Autor receptu: kikili

Recept bol nápad, ako využiť menšie kúsky mäsa.

10min minút
príprava
30min. minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Osmažíme cibuľku, na to dáme pripravené mäsové kocky na chvýlku aby sa opiekli trocha, posolíme a pridáme červ.papriku, rascu, tr. múky ,zamiešame a podlejeme vodou podla chuti viac-či menej.
  2. neskoršie pridáme s tr.Maggi, tr.octa , parad.pretlak a masť (ja som mala kuraciu masť (môže byť kačacia alebo výpek zo slaniny, z mäsa). Zakryjeme hrniec a na malom plameni dusíme, kým mäso nezmäkne. Môžem povedať, že na druhý deň to bolo ešte lepšie a mäso ešte mäkšie.
  3. Ako príloha sa k tomu hodia zemiaky, uvarené či dusené s rascou ( s petržl.vňaťou) Šalát bol : čínsky šalát, s cibulkou, jemné kúsky jablka, mrkvy, soľ a čierne korenie. ja si dávam aj šalviu, mátu, kvôli žlčníku..robí to divy, vôbec ten šalát raz za deň mi pomohol viac ako všetky lieky.)