Mäsové kocky
Autor receptu: kikili
Recept bol nápad, ako využiť menšie kúsky mäsa.
10min minút príprava |
30min. minút tepelná úprava |
Postup
- Osmažíme cibuľku, na to dáme pripravené mäsové kocky na chvýlku aby sa opiekli trocha, posolíme a pridáme červ.papriku, rascu, tr. múky ,zamiešame a podlejeme vodou podla chuti viac-či menej.
- neskoršie pridáme s tr.Maggi, tr.octa , parad.pretlak a masť (ja som mala kuraciu masť (môže byť kačacia alebo výpek zo slaniny, z mäsa). Zakryjeme hrniec a na malom plameni dusíme, kým mäso nezmäkne. Môžem povedať, že na druhý deň to bolo ešte lepšie a mäso ešte mäkšie.
- Ako príloha sa k tomu hodia zemiaky, uvarené či dusené s rascou ( s petržl.vňaťou)
Šalát bol : čínsky šalát, s cibulkou, jemné kúsky jablka, mrkvy, soľ a čierne korenie.
ja si dávam aj šalviu, mátu, kvôli žlčníku..robí to divy, vôbec ten šalát raz za deň mi pomohol viac ako všetky lieky.)