Mäsové guľky v kyslej kapuste celkom inak fotorecept
Foto: izabella929
Nemáte práve kapustné listy na plnenie a máte práve chuť na plnenú kapustu. Mäsové guľky jednoducho zabaľte do kyslej kapusty a je to podľa Zobraziť celý popisNemáte práve kapustné listy na plnenie a máte práve chuť na plnenú kapustu. Mäsové guľky jednoducho zabaľte do kyslej kapusty a je to podľa mňa ešte chutnejšie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som použila dvojaké - hovädzie aj bravčové, ktoré som umyla a osušila.
-
2
Oba druhy mäsa som pomlela.
-
3
Cibuľu som nakrájala a dala na masti opiecť.
-
4
Keď bola cibuľka opečená, pridala som k nej mletú červenú papriku, pomiešala a pridala som k mletému mäsu.
-
5
Mäso som osolila, korenila, pridala som nakrájaný cesnak a opečenú cibuľu a všetko som zmiešala.
-
6
Z kyslej kapusty si dám hrsť do dlane, z masa si vytvorím guľku, položím ju na kapustu a snažím sa čím viac obaliť celú guľku kapustou tak, aby z nej nespadla, troška ju treba povtláčať do mäsa.
-
7
Všetky guľky sú obalené.
-
8
Pripravím základ pre guľky. Na zohriatej masti spením nakrájanú cibuľku a pridám polievkovú lyžicu cukru, keď skaramelizuje cibuľka, pridám aj nakrájanú kolbásu a všetko spolu opečiem.
-
9
Pridám mletú červenú papriku a kyslú kapustu a všetko zmiešam.
-
10
Na tento základ uložím prvú časť guliek a posypem ich opäť kyslou kapustou, aby boli guľky z časti zakryté a pridám aj umyté sušené suchohríby.
-
11
Potom uložím druhú časť guliek, posypem kapustou a pridám paradajkovú šťavu.
-
12
Napokon zalejem studenou vodou, ale iba toľko vody pridám, aby boli guľky ponorené, to nie je polievka. Od začatia vrenia počítam 40 minút a je kapusta uvarená aj s guľkami. Nemám rada rozvarenú ryžu v guľkách, toto je presne taká akurátna.
-
13
Pridanie ryže k mäsu mi nenačítalo, pridávam dodatočne...
-
14
Hotové všetko uvarené, po 40 minútach.
-
15
Podávame s chlebíkom. Guľky zostali počas celého varenia obalené v kapuste a nepridala som do mäsa vajce, pekne drží všetko spolu. Prajem vám dobrú chuť.
Autorka receptu do surovín i postupu doplnila použitie paradajkovej šťavy.
Milá haji, guľky sú i moja pochúťka a najviac milujem plnenú kapustu, teda inak aj holubky..vieš tu na južnom SK a v Maďarsku je toto ako národné jedlo po palacinkách,paprikáši a guľáši..Ďakujem pekne za komentár.-)
..no ako sledujem tvoje recepty, hádam by sa domáca údená klobása dala nahradiť aj mrkvou..bolo to originálne..ďakujem pekne za komentár.-)
Pridaj svoj recept a nech si poriadne na ňom zgustnem.-)
Ďakujem pekne za komentár,,,,
Mas se mnou nejaky problem, ze plives na pochvalny komentar jedovatou slinu? Take jsem se nedivila ze nemas jako prilohu nejaky zakusek. Ano, jim hodne zeleniny a hodne masa. A treba k tomu mam i nejaky duvod. To te nenapadlo? Netreba být jedovata za kazdou cenu jen proto, ze ti nesedim z nejakeho duvodu?
Mrkva s kapustou ide super a to čo tu píšeš,máš asi dne zlú náladu,lebo ja som tu nikoho neurazala,,
A proc zminujes mrkev jen na zaklade mych receptu? Ja varim maso bezne, masove gulky miluju, klobasu take a ty do me ze mam dat mrkev? Zlu naladu ja nemivam, ale nemam rada kdyz se do me nekdo bezduvodne a hlavne zbytecne navazi. Tak to nesvadej na me.
Netušila som že nemáš rada mrkvu ,radila som preto zeleninu,lebo nie každý môže klobásu a celkom dobre by som ju použila i v plnke namiesto mäsa v kombinácii s jacmennymi krúpami to je všetko k tomu,,
Psala jsem v komentari, ze to je moc hezky recept, ze se mi tam ta klobasa libi, ze ji musim koupit. Nic vic, nic min. dokonce se na to jidlo tesim. Tvou reakci opravdu jsem nepochopila.
Ďakujem pekne za komentár,
Je úplne normálne upozorniť autora na chýbajúcu surovinu v recepte..
Ďakujem pekne za foto aj komentár.-)