Mäsové guľky s mrkvovými špagetami

Autor receptu: habakukurica

Malý námet na ľahký obed, či večeru :)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme mäsové guličky. Do sekáčika si hodíme cibuľu a papriku a nadrobno ich posekáme. K zmesi pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a jemne prebehneme v sekáči (mixéri) - asi tak dlho aby sa z mäsa začala tvoriť už akási zlepovacia hmota, ale aby to malo stále štruktúru mäsa :) zmes dochutíme soľou a korením a tvarujeme guľky. Netreba pridávať vajíčko ani strúhanku, zmes drží pekne po kope. Guličky môžeme upiecť v rúre na pečiacom papieri - pri 200°C na cca 25 min. (netreba používať žiadny olej mäso ho má akurát aby sa nepripiekli), alebo ich upariť v parnom hrnci.
  2. Paradajkovú omáčku pripravíme tak, že na opraženú cibuľku pridáme 2 konzervy posekaných paradajok, bazalku, soľ a ČK a varíme na veľkom plameni do zhustnutia. Kto má rád omáčku sladšiu tak si ju trochu dosladí.
  3. Mrkvové "špagety" vzniknú strúhaním mkrvy pomocou škrabky (mrkvu škrabkáme kolom dokola). Následne ich vložíme do jemne posolenej vriacej vody na par minú aby trochu zmekli a dali sa pekne natočiť na vidličku :)