Mascarpone torta
Mascarpone torta so slivkovým lekvárom
Autor receptu: peciem
Jednoduchý recept na tortu, ktorú zvládne aj začiatočník. Bez
šľahačky a stužovača.
|
8 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.
- Žĺtky vymiešame ručným mixérom s olejom a jogurtom. Potom ľahko vmiešame bielkovú penu. Pridáme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto presunieme do formy na tortu, ktorú vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri teplote 170 °C cca 40 minút.
- Vyberieme korpus z rúry a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí pripravíme mascarpone krém. Mascarpone ručným mixérom rozmixujeme s vanilkovým cukrom.
- Korpus rozkrojíme na tri časti. Mascarpone krém naplníme do cukrárského vrecka. Prvý korpus natrieme lekvárom a potom cukrárskym vreckom nastriekame na celý odvod korpusu krém.
- Navrch dáme druhý korpus a zopakujeme to isté ako pri prvom, zakončíme tretím korpusom. Keď máme navrstvené korpusy na sebe, zostatkom mascarpone potrieme celú tortu.
- Nad parou roztopíme bielu čokoládu a nalejeme na vrch torty. Taktiež si nad parou roztopíme orieškovú čokoládu a oblejeme boky torty.
- Potom nasledne ozdobíme čokoládou s adventného kalendára alebo ozdobami podľa vlastného výberu.
- Tortu necháme vychladnúť v chladničke aspoň na 3 hodiny, aby čokoláda stuhla.
Potom len stačí nakrájať a môžeme podávať.