Mascarpone torta

Mascarpone torta so slivkovým lekvárom

Autor receptu: peciem

Jednoduchý recept na tortu, ktorú zvládne aj začiatočník. Bez šľahačky a stužovača.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.
  2. Žĺtky vymiešame ručným mixérom s olejom a jogurtom. Potom ľahko vmiešame bielkovú penu. Pridáme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Cesto presunieme do formy na tortu, ktorú vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri teplote 170 °C cca 40 minút.
  4. Vyberieme korpus z rúry a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí pripravíme mascarpone krém. Mascarpone ručným mixérom rozmixujeme s vanilkovým cukrom.
  5. Korpus rozkrojíme na tri časti. Mascarpone krém naplníme do cukrárského vrecka. Prvý korpus natrieme lekvárom a potom cukrárskym vreckom nastriekame na celý odvod korpusu krém.
  6. Navrch dáme druhý korpus a zopakujeme to isté ako pri prvom, zakončíme tretím korpusom. Keď máme navrstvené korpusy na sebe, zostatkom mascarpone potrieme celú tortu.
  7. Nad parou roztopíme bielu čokoládu a nalejeme na vrch torty. Taktiež si nad parou roztopíme orieškovú čokoládu a oblejeme boky torty.
  8. Potom nasledne ozdobíme čokoládou s adventného kalendára alebo ozdobami podľa vlastného výberu.
  9. Tortu necháme vychladnúť v chladničke aspoň na 3 hodiny, aby čokoláda stuhla. Potom len stačí nakrájať a môžeme podávať.