Mascarpone dezert

Mascarpone krém s citrónom a medovými sušienkami

Autor receptu: redakcia

Lahodný, krémový, unikátne chutný, plný medu a čerstvej citrónovej šťavy. To je citrónový cheesecake s medom.

4
porcie
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš, na cheesecake nám stačí štvrtinové množstvo surovín.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme ľubovoľný tvar, odkrojky cesta opäť spracujeme do bochníčka, rozvaľkáme a vykrajujeme dovtedy, kým neminieme všetko cesto. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 10 minút.
  3. Na dno pohárov nalámeme upečené medové sušienky.
  4. Citróny rozrežeme na polovicu, dôkladne vytlačíme a šťavu precedíme, aby v nej neboli jadierka. Mascarpone zmiešame s medom, cukrom, citrónovou šťavou a jogurtom do hladkého krému. Navrstvíme ho na sušienky.
  5. Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu. Polevou dozdobíme hotové poháre.