Medová torta

Marlenka

Autor receptu: theflyingbaker

Tento zákusok, myslím, netreba predstavovať. Medová klasika.

20-24
porcií
80 minút
príprava
4-5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Medové cesto: Maslo vložíme do hrnca, pridáme med a práškový cukor a za stáleho miešania necháme na miernom ohni rozpustiť. Do pohárika nalejeme ocot, pridáme sódu a zamiešame. Prilejeme k medovej zmesi. Trochu povaríme a necháme mierne vychladnúť. Po jednom pridáme vajíčka a dôkladne vyšľaháme.
  2. Ešte teplú zmes nalejeme do misky s múkou a vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto NENECHÁME odpočívať, pracujeme s ním ihneď. Rozdelíme ho na šesť rovnakých častí. Každú vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na veľkosť cca 22x28 cm.
  4. Ešte keď je cesto surové, orežeme okraje a pláty upečieme. Orezané okraje cesta nechajte kľudne na papieri, nemusíte ich dávať preč. Len nech sú oddelené. Tie potom budeme potrebovať na zdobenie. Pečieme pri teplote 180 °C pár minút (4-5) podľa rúry, cesto je rýchlo hotové. Pláty necháme vychladnúť.
  5. Krém: Maslo s cukrom vymiešame do peny.
  6. Z mlieka a práškového pudingu uvaríme puding, po vychladnutí pridávame po lyžiciach do vyšľahaného masla.
  7. Pridáme karalemové Salko a šľaháme, kým nezískame hladký krém.
  8. Začneme natierať pláty krémom, na jednu vrstvu môžete dať aj opražené sekané orechy. Posledný plát a boky natrieme už len tenkou vrstvou krému. Vrch a boky posypeme nasekanými orechmi a rozmrvenými okrajmi upečeného cesta. Kto chce, môže pofŕkať čokoládou. Necháme odstáť pár hodín, najlepšie do druhého dňa.