Marlenka bez vaľkania
Foto: potravinarskavyrobaliana
príprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
250 g (na plnky) |
|
2 bal. |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Rastlinný tuk, med, cukor roztopíme v miske nad parou. Pridáme hladkú múku, vajcia, sódu bikarbónu a premiešame. Ak sa zdá, že je cesto husté, rozriedime ho trochou mlieka.
- 2
Plech vystelieme teflónovou fóliou alebo papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 3 až 4 časti a každú rozotrieme zvlášť na papier. Upečieme pri 175 °C 7 - 8 minút.
- 3
Plnka: Z mlieka, vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk a skaramelizované kondenzované sladené mlieko vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding.
- 4
Z upečených plátov cesta orežeme nerovné okraje a pláty natrieme plnkou a ukladáme na seba. Zvyšnou plnkou natrieme vrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Nakoniec môžeme posypať sekanými orieškami a zľahka pokvapkať čokoládovou polevou.
Tiež medový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Já medovník plním jen zakysanou smetanou 18 procentní +cukr a je to super