Kurací steak
Kurací steak

Marinované kuracie steaky s grilovaným ananásom a karibskou salsou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júla 2022
Marinované kuracie steaky s grilovaným ananásom a karibskou salsou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks čerstvý
4 PL
4 ks
Na marinádu:
250 g čerstvý
60 ml
20 ml
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
35 g
Na salsu:
1 hrsť
1 hrsť
5 strúčikov
1 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvý ananás nakrájame. 250 g z neho odoberieme do misky na marinádu, pridáme zvyšné ingrediencie na marinádu, rozmixujeme a asi polovicu marinády odložíme na neskôr. Kuracie steaky vložíme do marinády a necháme odležať.

  2. 2

    Med a odloženú polovicu marinády zvaríme v hrnci na hustú omáčku.

  3. 3

    Kuracie steaky dáme na rozpálený gril potretý olejom. Opekáme z oboch strán asi 5 minút. Mäso priebežne potierame hustou medovou marinádou. Hotové steaky zložíme z grilu a na záver potrieme zvyšnou marinádou. Ananás opekáme na grile spoločne s mäsom.

  4. 4

    Suroviny na salsu najemno nasekáme, vmiešame olej a dochutíme soľou.

  5. 5

    Grilované kuracie steaky podávame so salsou a s grilovaným ananásom.

Diskusia k receptu

zahra
Ananas som grilovala ako dezert na sladko, skusim aj ako prilohu.