Marinované kuracie prsia v špenátovom liste
Autor receptu: bobo1
Tento recept mi dala moja dcéra z Francúzska kde ho robia dosť často a tak som ho vyskúšal a veľmi mi chutil
10 porcií |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na tenké rezne a potom ich dáme na 24hodín do marinády.
Marináda :
olivový alebo slnečnicový olej, cesnak, soľ mleté čierne korenie, mletá červená paprika, bylinky ja dávam oregano, šalviu a tymián
- Po 24 hodinách kuracie prsia vyberieme z marinády, kuracie rezne zrolujeme do zvitkov a spojíme ich špáradlom, aby sa nerozchádzali.
Marinádu , ktorá nám ostala vylejeme na panvicu a necháme dobre rozohriať a kuracie zvitky z prudka opekáme , keď je mäso hotové vyberieme ho a necháme ochladiť.
- Na jeden zvitok budeme potrebovať 3 špenátové listy. Špáradlo zo zvitku vyberieme a zabalíme zvitok do špenátových listov, ktoré opäť špáradlom prichytíme aj so špenátovými listmi.
Takto zabalené kuracie prsia môžme zľahka opiecť na grile alebo v tej istej panvici v ktorej sme opekali kuracie prsia spolu s marinádou a opečieme ich zhruba 10 sekúnd.
- Podávame ich s cesnakovo -bulinným dressingom .
Ja si robím drassing sám a potrebujeme naň : 1 malú fľaštičku tatarky, 1 téglik kyslej smotany, 3 strúčky cesnaku, na jemno nasekané čerstvé bylinky ja dávam bazalku a pepermint, soľ, korenie, a pár kvapiek sójovej omáčky
Podávame s hranolkami alebo s čerstvým pečivom alebo s čerstvou zeleninou