Marinovaná pražma v limetkovej šťave
Autor receptu: redakcia
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybu očistíme, vyfiletujeme a nakrájame na tenké plátky. Plátky osolíme a naložíme do limetkovej šťavy asi na 40 minút. Rybu vyberieme z limetkovej marinády, necháme odkvapkať, zalejeme olejom a pridáme nasekaný koriander. Omáčka: Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, papriku a čili papričky. Pridáme lúpané rajčiny, nastrúhaný zázvor a pomaly varíme asi 1,5 hodiny.
- Rozmixujeme a dochutíme soľou, čiernym korením a prepasírujeme. Plátky marinovanej ryby dáme na tanier, pokvapkáme paprikovou omáčkou a posypeme pečeným sezamom. Ozdobíme miešaným šalátom a mladou cibuľkou.
- Náš tip: Toto jedlo môžeme pripraviť aj z iných rýb, kreviet alebo aj z chobotnice.