Marhuľoý koláč v tortovej forme

Autor receptu: abend

Náš obľúbený koláč ktorý pečiem v čase marhúľ. A keďže sezóna marhúľ je v plnom prúde ponúkam nenáročný recept na čosi marhuľové.

16
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, žĺtkov, cukru a vanilkového cukru vypracujeme cesto, necháme v chladničke asi 1/2 hod. odpočívať. Medzitým si umyjeme marhule aby nám obschli a rozdelíme ich na polovičky.
  2. Na dno tortovej formy priemeru 24 cm dáme papier na pečenie, položíme rozvaľkané cesto a vo vyhriatej rúre na 200 st. pečieme cca 15min.Počas pečenia si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh.
  3. Po 15min. pečenia tortu z rúry vyberieme, teplotu znížime na cca 100st. Na teplé cesto pokladieme marhule šupkami dole, a zakryjeme snehom ktorý zbrázdime vidličkou, aby sneh vyzeral ako rozfúkaný vetrom, posypeme posekanými mandľami, alebo posekanými lieskovými orieškami. Vložíme späť do rúry a dopekáme ešte asi 20min.v mierne vzhriatej rúre.