Marhuľový zákusok

Marhuľový sen (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jemný korpus, tvarohovo-pudingová plnka, ovocie a želé, to je svieži zákusok na horúce letné dni.

10-12
porcií
55-65 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vajíčka a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme teplú vodu, zašľaháme. Múku a prášok do pečiva preosejeme. Po lyžiciach varechou vmiešame do vaječnej peny.
  2. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravené cesto, vrch uhladíme. Rúru predhrejeme na 180-190 stupňov a pečieme 18-20 minút.
  3. Suroviny na plnku.
  4. V mlieku rozhabarkujeme Zlatý klas, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
  5. Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, odstránime papier na pečenie a preložíme na podnos.
  6. Korpus potrieme marhuľovým džemom. Tvaroh, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru spolu zmiešame. Vychladnutý puding mixérom prešľaháme a po lyžiciach pridávame ochutený tvaroh.
  7. Podľa návodu pripravíme želatínu, ktorú vmiešame do tvarohovo-pudingovej plnky.
  8. Korpus zatiahneme do odnímateľnej formy, rozotrieme plnku a dáme do chladničky na pár minút stuhnúť (nie celkom, aby sme do plnky mohli povkladať marhule). Marhuľový kompót scedíme (šťavu zachytíme) a necháme odkvapkať.
  9. Po chvíľke na vrch uložíme marhule reznou stranou hore. Vrátime do chladničky a pripravíme želé z marhuľovej šťavy.
  10. Mierne vychladnuté želé nanesieme na povrch. Vložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť...