Marhuľový zákusok
Marhuľový sen (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jemný korpus, tvarohovo-pudingová plnka, ovocie a želé, to je svieži zákusok na horúce letné dni.
10-12 porcií |
55-65 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Korpus: Vajíčka a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme teplú vodu, zašľaháme. Múku a prášok do pečiva preosejeme. Po lyžiciach varechou vmiešame do vaječnej peny.
- Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravené cesto, vrch uhladíme. Rúru predhrejeme na 180-190 stupňov a pečieme 18-20 minút.
- Suroviny na plnku.
- V mlieku rozhabarkujeme Zlatý klas, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, odstránime papier na pečenie a preložíme na podnos.
- Korpus potrieme marhuľovým džemom. Tvaroh, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru spolu zmiešame. Vychladnutý puding mixérom prešľaháme a po lyžiciach pridávame ochutený tvaroh.
- Podľa návodu pripravíme želatínu, ktorú vmiešame do tvarohovo-pudingovej plnky.
- Korpus zatiahneme do odnímateľnej formy, rozotrieme plnku a dáme do chladničky na pár minút stuhnúť (nie celkom, aby sme do plnky mohli povkladať marhule). Marhuľový kompót scedíme (šťavu zachytíme) a necháme odkvapkať.
- Po chvíľke na vrch uložíme marhule reznou stranou hore. Vrátime do chladničky a pripravíme želé z marhuľovej šťavy.
- Mierne vychladnuté želé nanesieme na povrch. Vložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť...