Foto: danculka
príprava
Suroviny
4ks |
|
4pl |
|
4pl kopcovité |
|
štvrť čl |
|
|
|
4ks |
|
350g |
|
350g |
|
2dl |
|
1/2dl |
|
1/2 bal. |
|
2pl |
|
1pohár zav. |
|
1dl |
|
2cl |
|
2dl |
|
čokol.poleva: | |
200g |
|
200g |
|
35g |
|
2pl |
|
Postup
-
1
Z popisu ingrediencií v prvej časti 4 vajcia,4pl pr.cukor,,4pl polohr.múky kopcovité a prášku do pečiva urobíme hmotu na piškótu a hneď dva krát na spodok a na vrch,,vajíčka som nedelila,ale som dlhšie šlahala...
-
2
daľej tiež zo 4 vajec,350g práškového cukru,350g polohr.múky, 2dl oleja ,prášku do pečiva urobíme ďalší plát ,pri tomto ceste postupujeme tak,že žĺtky šlaháme zvlášť s cukrom a pridáme olej ,muku s práškom a na koniec pridáme ušlahaný tuhý sneh.3/4 cesta vylejeme na plech na ktorom je peč,papier a dáme v radoch marhule...
-
3
potom do zostávajúceho cesta dáme vo vode rozmiešané kakao a zošlaháme to spolu a vylejeme na vrch marhúl a pecieme pri 180 st.
-
4
Ke´d som platne upiekla tak spodnú bielu som natrela lekvárom a dala som na to upečený marhuľový plát a zo šťavy,rumu , punčovej príchute som urobila sirup na poliatie punčáka a zakryla som ho lekvárom natretým plátom a zaťažila som ho a dala do chladničky.po dvoch hodinách som ho vybrala a rozkrajala po dĺžke tak, aby v každom páse bol rad marhúľ a poliaka som každý pás polevou...
-
5
čiže dostaneš 3 takéto pásy punčaku,polevu som robila podľa Oliviera,bez čapice,mala som obavu z toho masla,poleva bola hustá kaša,ktorú som natrela na koláč ako krém,nemala chybu...
-
6
dajú sa z toho krájať aj iné tvary,dobrú chuť!,,Ešte sa chcem priznať robila som to z broskýň,lebo marhule už nemám,bolo to dobré ale z marhuľami je to lepšie,dík...
Diskusia k receptu