Marhuľový punčák (fotorecept)

Autor receptu: danculka

180 minút
príprava

Postup

  1. Z popisu ingrediencií v prvej časti 4 vajcia,4pl pr.cukor,,4pl polohr.múky kopcovité a prášku do pečiva urobíme hmotu na piškótu a hneď dva krát na spodok a na vrch,,vajíčka som nedelila,ale som dlhšie šlahala...
  2. daľej tiež zo 4 vajec,350g práškového cukru,350g polohr.múky, 2dl oleja ,prášku do pečiva urobíme ďalší plát ,pri tomto ceste postupujeme tak,že žĺtky šlaháme zvlášť s cukrom a pridáme olej ,muku s práškom a na koniec pridáme ušlahaný tuhý sneh.3/4 cesta vylejeme na plech na ktorom je peč,papier a dáme v radoch marhule...
  3. potom do zostávajúceho cesta dáme vo vode rozmiešané kakao a zošlaháme to spolu a vylejeme na vrch marhúl a pecieme pri 180 st.
  4. Ke´d som platne upiekla tak spodnú bielu som natrela lekvárom a dala som na to upečený marhuľový plát a zo šťavy,rumu , punčovej príchute som urobila sirup na poliatie punčáka a zakryla som ho lekvárom natretým plátom a zaťažila som ho a dala do chladničky.po dvoch hodinách som ho vybrala a rozkrajala po dĺžke tak, aby v každom páse bol rad marhúľ a poliaka som každý pás polevou...
  5. čiže dostaneš 3 takéto pásy punčaku,polevu som robila podľa Oliviera,bez čapice,mala som obavu z toho masla,poleva bola hustá kaša,ktorú som natrela na koláč ako krém,nemala chybu...
  6. dajú sa z toho krájať aj iné tvary,dobrú chuť!,,Ešte sa chcem priznať robila som to z broskýň,lebo marhule už nemám,bolo to dobré ale z marhuľami je to lepšie,dík...