Marhuľový koláč na mandľovej podstielke

roxanne - bez fotkyRoxanne, 4. júna 2018 23:17
Ďalšie recepty »

Marhuľový koláč na mandľovej podstielkeFoto: roxanne

Pre milovníkov marhúľ ponúkam rýchly recept na svieži koláč s marcipánovou príchuťou.

8
porcií
20 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

750 g čerstvé
1 balenie
1 šálka (3 dcl) lúpané mleté
7 PL
100 g
1 ks
1 PL
5 kvapiek
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Marhule umyjeme a nakrájame na štvrte.

  2. 2

    Pripravíme si mandľovú plnku. Lúpané mandle pomelieme, pridáme práškový cukor, z tejto suchej zmesi si odložíme do malej misky za dve lyžice, ktorými potom posypeme koláč. K väčšine suchej mandľovej zmesi pridáme roztopené maslo, pár kvapiek mandľovej arómy, za lyžicu hladkej múky a jedno vyšľahané vajce, z ktorého si odložíme za lyžicu bokom. To potom použijeme na potretie kraja koláča. Plnka by mala mať kašovitú konzistenciu, aby sa dala natierať.

  3. 3

    Lístkové cesto rozložíme do maslom vymastenej formy, potrieme ho mandľovou plnkou, na ktorú naukladáme rozštvrtené marhule - šupkou nadol. Koláč poprášime odloženou zmesou mletých mandlí zmiešaných s práškovým cukrom. Kraj koláča potrieme vajcom a dáme ho do vyhriatej rúry. Pečieme 40 min na 200°C.

  4. 4

    Mne sa podarilo kúpiť nenormálne kyslé marhule, takže som koláč po dopečení ešte poprášila práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist