Marhuľový koláč na mandľovej podstielke
Foto: roxanne
Pre milovníkov marhúľ ponúkam rýchly recept na svieži koláč s marcipánovou príchuťou.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Marhule umyjeme a nakrájame na štvrte.
- 2
Pripravíme si mandľovú plnku. Lúpané mandle pomelieme, pridáme práškový cukor, z tejto suchej zmesi si odložíme do malej misky za dve lyžice, ktorými potom posypeme koláč. K väčšine suchej mandľovej zmesi pridáme roztopené maslo, pár kvapiek mandľovej arómy, za lyžicu hladkej múky a jedno vyšľahané vajce, z ktorého si odložíme za lyžicu bokom. To potom použijeme na potretie kraja koláča. Plnka by mala mať kašovitú konzistenciu, aby sa dala natierať.
- 3
Lístkové cesto rozložíme do maslom vymastenej formy, potrieme ho mandľovou plnkou, na ktorú naukladáme rozštvrtené marhule - šupkou nadol. Koláč poprášime odloženou zmesou mletých mandlí zmiešaných s práškovým cukrom. Kraj koláča potrieme vajcom a dáme ho do vyhriatej rúry. Pečieme 40 min na 200°C.
- 4
Mne sa podarilo kúpiť nenormálne kyslé marhule, takže som koláč po dopečení ešte poprášila práškovým cukrom.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu