Marhuľové rezy fotorecept

maxinka - fotkaMaxinka, 3. marca 2018 20:52
Ďalšie recepty »

Marhuľové rezy (fotorecept)Foto: maxinka

Rezy z bielkového a žĺtkového cesta, ktoré sa pečie naraz na jednom plechu.

Suroviny

Bielkové cesto:
7 ks
200 g
2 PL
25 g
40 g
1 KL
1 KL
Žĺtkové cesto:
7 ks
2 ks
150 g
2 PL
130 g
1 KL
1 PL
Krém:
1 ks
3 PL
1 pohár
podľa potreby
1 bal
125 g
 (na posypanie)
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravte bielkové cesto. Do pevného snehu vyšľahaného z bielkov zašľahajte cukor a potom ocot. Ďalej vmiešajte múku premiešanú so škrobom aj s kypriacim práškom. Cesto vylejte na papierom vyložený plech s vyšším okrajom a poprášte mletou kávou.

    Marhuľové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej pripravte žĺtkové cesto. Žĺtky aj vajcia vyšľahajte aj s cukrom do peny. Do základu zašľahajte olej aj múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec sa primieša ocot. Hmotu nalejte na bielkové cesto a upečte v rúre vyhriatej na 170 °C.

    Marhuľové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený a vychladnutý korpus, prekrojte vodorovne. Vzniknú dva pláty veľkosti plechu. Žltý plát uložte naspäť do plechu. Pripravte krém. Želatínu nechajte napučať v troche vody. Marhule sceďte a doplňte vodou do 500 ml. Pudingový prášok premiešajte s cukrom, prilejte sirup z kompótu doplnený vodou. Všetko za stáleho miešania uvariť. V horúcom pudingu nechajte rozpustiť želatínu, ďalej do teplého základu vmiešajte maslo a marhule pokrájané na malé kúsky.

    Marhuľové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chladnúci krém rozotrite na plát uložený na plechu, priklopte druhým plátom a nechajte v chlade stuhnúť. Múčnik nakoniec rozdeľte na rezy a poprášte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Marhuľové rezy (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist