Marhuľové rezy fotorecept
Foto: maxinka
Rezy z bielkového a žĺtkového cesta, ktoré sa pečie naraz na jednom plechu.
Suroviny
Bielkové cesto: | |
7 ks |
|
200 g |
|
2 PL |
|
25 g |
|
40 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Žĺtkové cesto: | |
7 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
2 PL |
|
130 g |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
1 ks |
|
3 PL |
|
1 pohár |
|
podľa potreby |
|
1 bal |
|
125 g |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravte bielkové cesto. Do pevného snehu vyšľahaného z bielkov zašľahajte cukor a potom ocot. Ďalej vmiešajte múku premiešanú so škrobom aj s kypriacim práškom. Cesto vylejte na papierom vyložený plech s vyšším okrajom a poprášte mletou kávou.
-
2
Ďalej pripravte žĺtkové cesto. Žĺtky aj vajcia vyšľahajte aj s cukrom do peny. Do základu zašľahajte olej aj múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec sa primieša ocot. Hmotu nalejte na bielkové cesto a upečte v rúre vyhriatej na 170 °C.
-
3
Upečený a vychladnutý korpus, prekrojte vodorovne. Vzniknú dva pláty veľkosti plechu. Žltý plát uložte naspäť do plechu. Pripravte krém. Želatínu nechajte napučať v troche vody. Marhule sceďte a doplňte vodou do 500 ml. Pudingový prášok premiešajte s cukrom, prilejte sirup z kompótu doplnený vodou. Všetko za stáleho miešania uvariť. V horúcom pudingu nechajte rozpustiť želatínu, ďalej do teplého základu vmiešajte maslo a marhule pokrájané na malé kúsky.
-
4
Chladnúci krém rozotrite na plát uložený na plechu, priklopte druhým plátom a nechajte v chlade stuhnúť. Múčnik nakoniec rozdeľte na rezy a poprášte práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Áno, množstvo múky je 25 g nakoľko sa pridáva aj škrob je to dostatočné.
Veľkosť plechu je 25×38cm
Haji, teraz v zime musia stačiť aj kompótové.
Jasné! Už roky máme tak tak na lekvár a zaváranie marhulí nás obchází. S oblibou jsem si marhule zamrazovala - na koláče je to ideální, zůstanou trochu víc "při sobě". Tvoje rezy musí být výtečné!
Naopak som neskúšala, tak neviem ako by to dopadlo. A samostatne sa môžu upiecť,ale potom už sú tie farby úplne oddelené. Takto keď sa to prekrojí, tak je to nerovnomerné a na spodnom pláte je aj z bielkového cesta a naopak v bielkovom pláte je aj žlté cesto.
vďaka, každopádne sám vedieť keď vyskúšam
Môžu sa aj samostatne. Väčší efekt sa dosiahne práve keď sa cestá upečú naraz spolu. Lebo prekrojenie je nerovnomerné a biele cesto bude aj medzi žltým a naopak.