Marhuľové krémové rezy fotorecept
Foto: olinecka
Hoci nie je čas dozrievania marhúľ, pomocníkom bude kompót. Zákusok plný krému a sviežej chuti určite poteší aj najnáročnejších.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
7 PL |
|
5 bal. |
|
200 ml |
|
1/2 bal. |
|
Krém: | |
250 ml (33 %) |
|
250 g |
|
400 ml (16 %) |
|
1 bal. |
|
Želé poleva: | |
600-700 ml |
|
2 bal. |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
na potretie korpusu |
|
(alebo čerstvé ovocie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme po malých častiach olej. Zlatý klas zmiešame s práškom do pečiva a po malých častiach zľahka vmiešame do vaječného základu. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
-
3
Suroviny na krém + marhuľový kompót, želé.
-
4
Na upečenom vychladnutom korpuse upravíme boky, vrch potrieme džemom. Marhuľový kompót scedíme necháme odkvapkať, šťavu si odložíme.
-
5
Marhule prekrojíme na štvrtiny a poukladáme po celej ploche korpusu.
-
6
Mascarpone a kyslú smotanu spojíme, pridáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a spojíme s mascarpone krémom. Krém nanesieme na marhule, uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť. Zo Zlatého klasu, šťavy z kompótu, vody a cukru uvaríme husté želé.
-
7
Po miernom vychladnutí nanesieme na krém. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy alebo podľa seba.
Ďakujem, že sa recept páči.
Izka ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Ďakujem, že sa recept, foto, páči pozdravujem.
Ďakujem za nahliadnutie receptu.