Marhuľový zákusok

Marhuľové krémové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Hoci nie je čas dozrievania marhúľ, pomocníkom bude kompót. Zákusok plný krému a sviežej chuti určite poteší aj najnáročnejších.

30
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme po malých častiach olej. Zlatý klas zmiešame s práškom do pečiva a po malých častiach zľahka vmiešame do vaječného základu. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
  3. Suroviny na krém + marhuľový kompót, želé.
  4. Na upečenom vychladnutom korpuse upravíme boky, vrch potrieme džemom. Marhuľový kompót scedíme necháme odkvapkať, šťavu si odložíme.
  5. Marhule prekrojíme na štvrtiny a poukladáme po celej ploche korpusu.
  6. Mascarpone a kyslú smotanu spojíme, pridáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a spojíme s mascarpone krémom. Krém nanesieme na marhule, uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť. Zo Zlatého klasu, šťavy z kompótu, vody a cukru uvaríme husté želé.
  7. Po miernom vychladnutí nanesieme na krém. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy alebo podľa seba.