Foto: fineliving
Jednoduchý, šťavnatý a veľmi chutný koláčik. Najlepší je na druhý deň, ale u nás zmizla polovica plechu hneď po dokončení :).
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
400 g |
|
2 ks (celé) |
|
300 g |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
15 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks (s kokosovou príchuťou) |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, potom pridáme múku, kefír, olej a sódu bikarbónu, premiešame a dáme piecť do vyhriatej teplovzdušnej rúry na 160ºC cca na 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom, pridáme kyslé smotany, vanilkový cukor a rozotrieme na vychladnuté cesto.
- 3
Na plnku nastrúhame na veľkom strúhadle margotky. Koláč uložíme do chladu. Ako som už písala, najlepší je na druhý deň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu