Margotkový koláč

fineliving - fotkafineliving, 21. júna 2014

Jednoduchý, šťavnatý a veľmi chutný koláčik. Najlepší je na druhý deň, ale u nás zmizla polovica plechu hneď po dokončení :).

15 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
2 ks (celé)
300 g
500 ml
200 ml
15 g
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks (s kokosovou príchuťou)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, potom pridáme múku, kefír, olej a sódu bikarbónu, premiešame a dáme piecť do vyhriatej teplovzdušnej rúry na 160ºC cca na 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom, pridáme kyslé smotany, vanilkový cukor a rozotrieme na vychladnuté cesto.

  3. 3

    Na plnku nastrúhame na veľkom strúhadle margotky. Koláč uložíme do chladu. Ako som už písala, najlepší je na druhý deň.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: