Margotkový koláč
Autor receptu: fineliving
Jednoduchý, šťavnatý a veľmi chutný koláčik. Najlepší je na druhý deň, ale u nás zmizla
polovica plechu hneď po dokončení :).
15 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, potom pridáme múku, kefír, olej a sódu bikarbónu, premiešame a dáme piecť do vyhriatej teplovzdušnej rúry na 160ºC cca na 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom, pridáme kyslé smotany, vanilkový cukor a rozotrieme na vychladnuté cesto.
- Na plnku nastrúhame na veľkom strúhadle margotky. Koláč uložíme do chladu. Ako som už písala, najlepší je na druhý deň.