Mandľové tyčinky

unanoche - fotkaunanoche, 26. februára 2013
Mandľové tyčinky
Foto: unanoche

Naozaj skvelý receptík, ktorý robí môj manžel - veľký športovec. Keďže nie je registrovaný na Vareche, poprosil ma, nech to sem postnem pod mojím Zobraziť celý popisNaozaj skvelý receptík, ktorý robí môj manžel - veľký športovec. Keďže nie je registrovaný na Vareche, poprosil ma, nech to sem postnem pod mojím nickom. Citujem: "Ideálne jedlo počas tréningu/pretekov alebo aj ako sladkosť hocikedy cez deň - má nízky glykemický index a ideálny pomer tukov a bielkovín."

10 minút
príprava

Suroviny

3 hrnček
2/3 hrnček
4 PL
1/2 hrnček
1 štipka
1/3 hrnček
1/3 hrnček
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Mandle pomelieme. Pridame k nim všetky zvyšné suché suroviny a premiešame. V hrnčeku zmiešame med s vodou a pridáme vanilku. Tekutinu vlejeme do nádoby so suchými surovinami a vypracujeme výslednú hmotu. Urobíme si z nej ľubovoľné tvary /placky, guličky/ a necháme vyschnúť na papieri na pečenie - ideálne cez noc.

    Mandľové tyčinky - obrázok 1
  2. 2

    Pozor - hmota je naozaj veľmi lepkavá. Takže ak chceme mať "tyčinky", treba nechať kôpky jemne vyschnúť, cca 1 hodinu a potom ich dotvarovať - napr. pomocou obracačky či iného vhodného kuchynského náčinia :) Skladujeme v chladničke.

  3. 3

    Poznámky: 1. práškový vaječný bielok sme kúpili cez internet 2. vanilkový extrakt používame z Marks Spencer 3. voda nesmie byť horúca - zabila by všetko zdravé v mede 4. zdroj - Philip Maffetone 5. chutia oveľa lepšie ako vyzerajú :)

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
hag
hag
Super. Užitočný recept pre našich cvičiacich mladých. Zasa si šplhnem ;)
iva63
krásny receptík..uložený a najbližšie skúšam-:)ďakujem
valeri
Dobrý recept, čo keby som skúsila pomiešať viac druhov orechov, vlašské, arašidy, lieskovce, mandle, keď toľko mandlí nemám ? Prípadne doplniť ľanovým a sézamovým semienkom ? Ukladám
medovnicek
ukladám si recept a hneď ho aj posúvam neterke, ktorá teraz presne takéto vyhľadáva
unanoche
Dobru chut vsetkym! :) @tetrisss sak co si budeme klamat :))) @valeri chutovo by to nemal byt problem. Ale nikdy sme to neskusali. Len mandle maju jednu vyhodu - su zasadite, ostatne orechy kysle.
aleana
@unanoche receptik sa mi paci, vyskusala by som, len mam jednu otazku: vajecny suseny bielok je protein alebo nieco ine? Ak ine, dal by sa nahradit proteinom?
ivan14
Vaječný bílek se dá bez nejmenších problémů sušit doma. Stačí nalít bílek na talíř (nebo prostě něco plochého) a nechat na teplejším místě. Vyschne docela rychle a prášek už z něj určitě nejak uděláte. :-) Použil jsem to několikrát, když jsem dostal větší dávku domácích vajec a nevěděl, co s nimi. Žloutek i bílek (odděleně, samozřejmě) lze bez problémů mrazit, bílek i sušit. Se žloutkem jsem to nezkoušel.
Teď už mám vejce z vlastního chovu slepiček.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia