Mandľové tyčinky

Autor receptu: unanoche

Naozaj skvelý receptík, ktorý robí môj manžel - veľký športovec. Keďže nie je registrovaný na Vareche, poprosil ma, nech to sem postnem pod mojím nickom. Citujem: "Ideálne jedlo počas tréningu/pretekov alebo aj ako sladkosť hocikedy cez deň - má nízky glykemický index a ideálny pomer tukov a bielkovín."

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mandle pomelieme. Pridame k nim všetky zvyšné suché suroviny a premiešame. V hrnčeku zmiešame med s vodou a pridáme vanilku. Tekutinu vlejeme do nádoby so suchými surovinami a vypracujeme výslednú hmotu. Urobíme si z nej ľubovoľné tvary /placky, guličky/ a necháme vyschnúť na papieri na pečenie - ideálne cez noc.
  2. Pozor - hmota je naozaj veľmi lepkavá. Takže ak chceme mať "tyčinky", treba nechať kôpky jemne vyschnúť, cca 1 hodinu a potom ich dotvarovať - napr. pomocou obracačky či iného vhodného kuchynského náčinia :) Skladujeme v chladničke.
  3. Poznámky: 1. práškový vaječný bielok sme kúpili cez internet 2. vanilkový extrakt používame z Marks Spencer 3. voda nesmie byť horúca - zabila by všetko zdravé v mede 4. zdroj - Philip Maffetone 5. chutia oveľa lepšie ako vyzerajú :)