Mandľové tyčinky
Autor receptu: unanoche
Naozaj skvelý receptík, ktorý robí môj manžel - veľký športovec. Keďže nie je registrovaný na Vareche, poprosil ma, nech to sem postnem pod mojím nickom.
Citujem: "Ideálne jedlo počas tréningu/pretekov alebo aj ako sladkosť hocikedy cez deň - má nízky glykemický index a ideálny pomer tukov a bielkovín."
Postup
- Mandle pomelieme. Pridame k nim všetky zvyšné suché suroviny a premiešame. V hrnčeku zmiešame med s vodou a pridáme vanilku. Tekutinu vlejeme do nádoby so suchými surovinami a vypracujeme výslednú hmotu. Urobíme si z nej ľubovoľné tvary /placky, guličky/ a necháme vyschnúť na papieri na pečenie - ideálne cez noc.
- Pozor - hmota je naozaj veľmi lepkavá. Takže ak chceme mať "tyčinky", treba nechať kôpky jemne vyschnúť, cca 1 hodinu a potom ich dotvarovať - napr. pomocou obracačky či iného vhodného kuchynského náčinia :)
Skladujeme v chladničke.
- Poznámky:
1. práškový vaječný bielok sme kúpili cez internet
2. vanilkový extrakt používame z Marks Spencer
3. voda nesmie byť horúca - zabila by všetko zdravé v mede
4. zdroj - Philip Maffetone
5. chutia oveľa lepšie ako vyzerajú :)