Malinový zákusok

Mandľové rezy s malinami

Autor receptu: redakcia

Ľahučký ako pierko, prirodzene bezlepkový a s minimom cukru. Pokojne si doprajte kúskov aj viac.

35 (+ chladenie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pekáč s rozmerom 20 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie. Vajcia izbovej teploty s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Mandle aj so šupkou pomelieme alebo rozmixujeme a zmiešame s najemno nastrúhanou čokoládou. Potom mandle aj čokoládu vmiešame do vaječnej peny. Cesto rozotrieme do pripraveného pekáča. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Po upečení necháme v pekáči vychladnúť.
  2. Syr zmiešame s cukrom a vanilkovým extraktom. Potom vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu. Rozotrieme na povrch vychladnutého korpusu v pekáči.
  3. Na krém nastrúhame na hrubom strúhadle marcipán. Aby sa marcipán lepšie strúhal, necháme ho najprv stuhnúť v mrazničke. Koláč necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Na stuhnutý povrch koláča poukladáme maliny. Číre tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a lyžicou nalejeme na maliny. Koláč vložíme do chladničky asi na hodinu, kým želé stuhne. Potom koláč pomocou papiera na pečenie vyberieme z pekáča a nakrájame na porcie.