Mandľová torta IKEA (fotorecept)

Autor receptu: micho

zdroj Tinna333

8
porcií
30 minút
príprava
35 - 40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. 4 bielky vyšľaháme s 90 g cukru (v pôvodnom recepte sa uvádza 180 g, ale podľa mňa je to zbytočne veľa, nakoľko krém vďaka salku je sladký dosť)
  2. pridáme 180 g nastrúhaných mandlí (v pôvodnom recepte sa uvádza 150 g nastrúhaných mandlí a 30 g nastrúhaných orechov) Ja som použil len mandle, nakoľko mi zostali z iného koláča.
  3. dôkladne premiešame
  4. dáme do formy a upečieme pri 170 st. 35 - 40 min.
  5. necháme cca 3 min. chladnúť
  6. rozrežeme na polovicu a necháme celkom vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém: 4 žľtky vyšľaháme nad parou so 150 ml salka a 100 g hladkej múky, necháme vychladnúť a zašľaháme 50 - 100 g masla (jednoduchšia verzia krému: 1/2 salka vyšľaháme s 1/2 masla)
  7. jednu časť korpusu natrieme 1/2 krému
  8. priklopíme druhou časťou korpusu a natrieme druhou 1/2 krému. Navrch nalejeme roztopenú mliečnú čokoládu alebo nastrúhame orieškovú čokoládu.
  9. a už len uvariť kávičku a užiť si príjemné chvíle :-)