Mamin ultrarýchly koláč (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ja nepečiem, lebo to neviem. Ale tento recept je taký rýchly a jednoduchý, že sa to nedalo nezvládnuť. :-) No a zmizol priam svetelnou rýchlosťou...

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Elektrickú trúbu zapneme na 200 stupňov. Ovocie nakrájame na menšie kúsky.
  2. Orechy nahrubo nasekáme.
  3. V jednej miske premiešame sypkú zmes (aby sa prevzdušnila). V druhej zmiešame tekutú a tú potom nalejeme do tej prvej.
  4. Tekuté cesto nalejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.
  5. Na cesto poukladáme ovocie a dáme odsúhlasiť hlavnému kontrolórovi.
  6. Pridáme ešte hrozienka (nenamočené) a posekané orechy. Na záver ešte posypeme škoricou a šup do trúby.
  7. Teplotu stiahneme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Potom otočíme plech, stiahneme na 160 stupňov a pečieme ďalších 20 minút. Hneď po vytiahnutí ho posypeme škoricou.
  8. Spod koláča čo najskôr vytiahneme papier na pečenie, aby sa neprilepil...
  9. A už len pekne naservírujeme s kávičkou alebo čajom a baštíme.
  10. Tentoraz sme mali broskyne, ale predtým mama robila s polenými slivkami a na vrch nasypala trochu kokosu. Dobrú chuť.
  11. No a napokon ideme na zdravotnú prechádzku, kde na Váhu fotíme labute...