Mamin ultrarýchly koláč (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ja nepečiem, lebo to neviem. Ale tento recept je taký rýchly a jednoduchý, že sa to nedalo
nezvládnuť. :-) No a zmizol priam svetelnou rýchlosťou...
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Elektrickú trúbu zapneme na 200 stupňov.
Ovocie nakrájame na menšie kúsky.
- Orechy nahrubo nasekáme.
- V jednej miske premiešame sypkú zmes (aby sa prevzdušnila). V druhej zmiešame tekutú a tú potom nalejeme do tej prvej.
- Tekuté cesto nalejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.
- Na cesto poukladáme ovocie a dáme odsúhlasiť hlavnému kontrolórovi.
- Pridáme ešte hrozienka (nenamočené) a posekané orechy. Na záver ešte posypeme škoricou a šup do trúby.
- Teplotu stiahneme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Potom otočíme plech, stiahneme na 160 stupňov a pečieme ďalších 20 minút. Hneď po vytiahnutí ho posypeme škoricou.
- Spod koláča čo najskôr vytiahneme papier na pečenie, aby sa neprilepil...
- A už len pekne naservírujeme s kávičkou alebo čajom a baštíme.
- Tentoraz sme mali broskyne, ale predtým mama robila s polenými slivkami a na vrch nasypala trochu kokosu. Dobrú chuť.
- No a napokon ideme na zdravotnú prechádzku, kde na Váhu fotíme labute...