Čučoriedkový koláč
Mamin čučoriedkový koláč
Autor receptu: redakcia
|
1 plech porcia |
35 (+ kysnutie) minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- V troche vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások.
- Do misy dáme múku, oba druhy cukru, vajce, štipku soli, prilejeme kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme cesto. Potom zapracujeme aj maslo a prikryté cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Pripravené cesto roztlačíme do plechu vymasteného tukom, navrch nasypeme tvaroh, posypeme čučoriedkami.
- Posýpku pripravíme tak, že maslo rozpustíme v hrnci, vsypeme múku, cukor, orechy a vymiešame. Hneď rovnomerne rozdrobíme navrch koláča a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
- Po upečení môžeme ešte koláč posypať cukrom.
|