Čučoriedkový koláč

Mamin čučoriedkový koláč

Autor receptu: redakcia

1 plech
porcia
35 (+ kysnutie) minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V troche vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások.
  2. Do misy dáme múku, oba druhy cukru, vajce, štipku soli, prilejeme kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme cesto. Potom zapracujeme aj maslo a prikryté cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Pripravené cesto roztlačíme do plechu vymasteného tukom, navrch nasypeme tvaroh, posypeme čučoriedkami.
  4. Posýpku pripravíme tak, že maslo rozpustíme v hrnci, vsypeme múku, cukor, orechy a vymiešame. Hneď rovnomerne rozdrobíme navrch koláča a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
  5. Po upečení môžeme ešte koláč posypať cukrom.