Maľovaná torta (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Čokoládová s broskyňami. Postup- Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme vodorovne raz.
- Krém: uvaríme hustí puding, do ktorého dáme čokoládu dobre zamiešame, aby sa čokoláda roztopila a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme puding, dobre prešľaháme.
- Spodný korpus potrieme troškou krému...
- ...poukladáme nakrájané broskyne...
- ...zakryjeme krémom...
- ...položíme korpus, trošku pritlačíme...
- ...potrieme celú tortu krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Poleva: šľahačku tesne pred bodom varenia vypneme a pridáme do nej všetky suroviny. Dobre vymiešame na hladkú hmotu, necháme chvíľu postáť...
- ...teplú vylejeme na tortu a rozotrieme, necháme stuhnúť.
- Vyšľaháme maslo a pridáme roztopenú čokoládu, dobre prešľaháme. Pomocou cukrárskeho vrecka urobíme kvetiny a štetcom ťaháme krém dovnútra kvetu.
Hotová tortička :)))
|