Maľovaná torta (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Čokoládová s broskyňami.

Postup

  1. Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme vodorovne raz.
  2. Krém: uvaríme hustí puding, do ktorého dáme čokoládu dobre zamiešame, aby sa čokoláda roztopila a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme puding, dobre prešľaháme.
  3. Spodný korpus potrieme troškou krému...
  4. ...poukladáme nakrájané broskyne...
  5. ...zakryjeme krémom...
  6. ...položíme korpus, trošku pritlačíme...
  7. ...potrieme celú tortu krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Poleva: šľahačku tesne pred bodom varenia vypneme a pridáme do nej všetky suroviny. Dobre vymiešame na hladkú hmotu, necháme chvíľu postáť...
  9. ...teplú vylejeme na tortu a rozotrieme, necháme stuhnúť.
  10. Vyšľaháme maslo a pridáme roztopenú čokoládu, dobre prešľaháme. Pomocou cukrárskeho vrecka urobíme kvetiny a štetcom ťaháme krém dovnútra kvetu. Hotová tortička :)))