Maľovaná roláda fotorecept

adkas - fotkaadkas, 6. marca 2012
Maľovaná roláda (fotorecept)
Foto: adkas

Zaujimava, efektna rolada. Mucnik vhodny na slavnostne prilezitosti. Istotne to nie je zalezitost, ktoru by som bezne pekavala k nedelnajsej kavicke. Som velmi rada Zobraziť celý popisZaujimava, efektna rolada. Mucnik vhodny na slavnostne prilezitosti. Istotne to nie je zalezitost, ktoru by som bezne pekavala k nedelnajsej kavicke. Som velmi rada , ze som to vyskusala a mam v hlave uz nejaky dalsi napad na tuto techniku. Ten si vsak necham na neskorsie, ked bude nato prilezitost. To malovanie malo byt pekne cervene, ale pecenim sa akosi ta farba zmenila. Bolo by to este efektnejsie, ak by sa farba "malovnej rolady" zhodovala s farbou cerstvych malin.

8-10
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

na malovanie:
40 g
30 g roztopené
30 g
1 ks, , trochu potravin. farbiva cerveeneho
na piskotu:
5 ks surové
5 PL
5 PL
stipka
na plnku:
250 g
3-4 PL
1 ks
150 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv si urobime hmotu na malovanie: maslo rozpustime a pridame praskovy cukor. Miesame, kym sa nam hmota nespoji. Potom pridame bielok a opat poriadne vyslahame. Nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s potravinarskym farbivom ( ak mame praskove). Premiesame a naplnime cukrarensky sacok so spickou s malym hladkym otvorom. Odlozime na chvilu do chladnicky, aby hmota stuhla. Na papier nanesieme mierne stuhnutu hmotu, takze, obkreslujeme predkresleny vzor. Ak mame hotovo, odlozime do mraznicky aspon na 15 minut, kym kresba poriadne zatuhne.

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cisty papier si nakreslime vzor, aky chceme mat na rolade. Vzor obkreslime na papier na pecenie. Nezabudnite si obratit papier na opacnu stranu, ked ho vlozite do plechu.

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na papier nanesieme mierne stuhnutu hmotu, takze, obkreslujeme predkresleny vzor. Ak mame hotovo, odlozime do mraznicky aspon na 15 minut, kym kresba poriadne zatuhne.

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    asi tak nejako. Netahala som vzor celkom do okrajov, okraje som po upeceni orezala

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravime si cesto na piskotu. Bielka slahame so stipkou soli. Ked su naslahane, pridame cukor a slahame, kym je pena biela, leskla a metlicky zanechavaju stopu. Pridame zltka a zaslahame na najmensich obratkach. Potom pridame preosiatu muku a zlahka uz iba rucne s varechou zamiesamie.

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme predkresleny stuhnuty vzor mraznicky a nanesieme nanho piskotove cesto. Rovnomerne rozotrieme a pecieme na 190 stupnov C 12-15 minut.

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyberieme z rury, nechame postat 2-3 minutky a este teple pomocou utierky zlahka zvinieme. Odlozime bokom vychladnut.

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnuti jemne odstranime papier z rolady, rozvinieme ju a natrieme mascarpone plnkou, koru sme si pripravili rozmiesanim mascarpone s praskovym cukrom. V mlieku vyslahame praskovu slahacku a vmiesame do mascarpone. Tento krem natrieme na roladu, ulozime maliny. Kraje rolady ( na dlhsej strane) orezeme a pomocou papiera na pecenie zvinieme.

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ovocie ulozime do prostriedku a zvinieme

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja som odlozila asi na 20 - 30 minut do mraznicky. Mierne to primrzlo a bolo to uzasne, akoby bola rolada plnena zmrzlinou. Nebolo to velmi tuhe, take akurat:) No a potom uz len krajame a degustujeme:).

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    dobru chut!

    Maľovaná roláda (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

veggie
krásna, skvelý nápad s tým maľovaním :)
marijanka712
@adkas alias Adriana máš velmi peknú stránku a hlavne velmi nápadité pečené dobroty podla tohto tvojho receptu som robila aj ja a uvejernila som ju tu na stránke  varecha.pravda.sk/recepty/valentinska-rolada-fotorecept/2...




i ked trocha s inými ingredienciami v plnke, ale v podstate maľovanie mám od teba prevzaté je to velmi dobrý spôsob a velmi sa mi páčil mala to fakt úspech aj medzi priateľmi.... ďakujem za typ už ma napodobnila aj vareškárka - v nadstavovanej roláde - skutočne si velmi šikovná a tvoje výtvory sa medzi nami osvädčili aj páčia.Som rada, že si sa tu zapojila a prinesieš nám sama tie perfekté zákusky....
orchidea
u nás mascarpone nemusíme...ale roláda je krásna a ten nápad s vyzdobením je úžasný, len ja sa bojím či by sa mi to podarilo...recept si však ukladám, možno raz sa odvážim....:)
adkas
Dakujem vam za pochvalu. Na to malovanie som sa odhodlavala dost dlho, ale nakoniec som sa odhodlala:) marijanka712: tvoja je krasna, zda sa mi , ze este krajsia ako moja. Tesim sa, ze som ta inspirovala. Plnku si mozes dat hociaku. Pri tomto recepte vlastne ide o to malovanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia