« Naspäť na tento recept

Maľovaná nebeská torta verzia na vytlačenie

Komerčný recept

Autor receptu: droetker

Postup receptu

Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľaháme žĺtky (každý asi ½ minúty). Múku zmiešame so škrobom a kypriacim práškom a na najnižšom stupni vmiešame do zmesi. Vareškou zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme do tortovej formy s priemerom 26 cm vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút

Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a opatrne stiahneme papier na pečenie. Pozdĺžne rozrežeme tak, aby spodný plát zostal hrubší ako vrchný plát. Spodný plát položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

Na prípravu náplne v mise metličkou zmiešame cmar so sektom a sirupom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame metličkou do zmesi. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do zmesi.

Na spodný korpus nanesieme 2/3 náplne. Na náplň lyžicou nanesieme džem a zľahka vmiešame tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Prikryjeme vrchným plátom a nanesieme zvyšok náplne. Tortu odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom dotuha. Polovicou šľahačky potrieme okraj torty. Džem prepasírujeme. Vložíme do mikroténového vrecka, odstrihneme rožtek a nastriekame na povrch torty. Zo zvyšnej šľahačky pomocou lyžičky vytvoríme na torte kopčeky. Do podávania odložíme do chladničky.

Tip: Ak je džem príliš tuhý, zahrejeme ho v kastróliku s trochou vody. Namiesto sektu môžeme použiť perlivú vodu.

Suroviny




12
porcií
50
minút
príprava
25
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist