Cheesecake

Malinový cheesecake

Autor receptu: susannahstyle

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Keksíky rozdrviť na jemno a zmiešať s maslom, zmes dať do okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie, lyžicou po dne formy rovnomerne rozotrieť.
  2. Plnka: Mascarpone, práškový cukor, tvaroh, rum a vajcia spolu vymiešať na hladkú hmotu.
  3. Pripravenú plnku naliať do formy vystlanej s keksíkmi a piecť na 165 °C cca 45-60 minút.
  4. Po upečení nechať v rúre vychladnúť, aby vrch nepopraskal.
  5. Poleva malinová: 200g malín, 100 ml vody, cukor podľa chuti a 1 PL malinového sirupu priviesť do varu a rozmixovať ponorným mixérom. Pridať vo vode rozmiešaný Solamyl a jemne povariť, kým poleva nezhustne. Polevu nechať mierne vychladnúť a následne ňou poliať už vychladnutý cheesecake. Ozdobiť čerstvými malinami podľa vlastného vkusu.