Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom fotorecept
Foto: dusan444
Fakt jednoduchá torta. Len zmiešať, upiecť, dať ovocie a krém.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej menšej tortovej formy a upečieme pri 180 °C asi 20 minút. Moja forma mala priemer 18 cm. Ešte teplý korpus potrieme čučoriedkovým džemom. Kompót scedíme, šťavu odložíme a čučoriedky rozložíme na džem.
-
2
Pripravíme si krém. Vymiešame mascarpone s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a kokos.
-
3
Krém rozdelíme na dve časti a jednu zafarbíme šťavou z kompótu.
-
4
Krém kladieme striedavo na čučoriedky, povrch zahladíme a dáme do chladničky.
-
5
Už si len pomaškrtiť.
Diskusia k receptu