Mäkučký dvojfarebný koláč z pekárničky fotorecept
Foto: ancicka
Výborný, jemný a veľmi chutný koláč, vhodný na raňajky, olovrant , či len tak ku kávičke, ale aj dobrému kakavku. Ja som tento Zobraziť celý popis Výborný, jemný a veľmi chutný koláč, vhodný na raňajky, olovrant , či len tak ku kávičke, ale aj dobrému kakavku. Ja som tento koláč piekla v pekárničke, ale kto nemá pekárničku, tak tým istým spôsobom upečie v rúre. Tu chcem ukázať, že netreba sa báť piecť koláče aj v pekárničke. Podľa nňa je to aj pohodlnejšie a tak isto je dobrý. Poznám veľa ľudí, čo pekárničku málo využívajú a mysla si, že je len na pečenie chleba. Je veľmi dobrým pomocníkom aj na prípravu cesta.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
400 g |
|
70 ml vlažné |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 dl |
|
1 bal. |
|
30 g čerstvé |
|
Na hnedé cesto: | |
2 PL |
|
2 PL teplé |
|
Na potretie: | |
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Ja využívam pekárničku na prípravu cesta. Kto nemá, tak klasickým spôsobom pripraví si cesto a na teplom mieste nechá cesto vykysnuť.
-
2
Pekárnička pekne cesto vymiesi, čo je veľká pomoc. Zapneme program "Príprava cesta".
-
3
Cesto krásne vypracované a vykysnuté.
-
4
Cesto vyložíme na jemne pomúčenú dosku a rozdelíme na polovicu.
-
5
Kým cesto kysne pripravíme si kakao na hnedé cesto. Mlieko dáme teplé, nie horúce a dobre vymiešame na hladko.
-
6
Kakao rozotrieme na jednu polovicu cesta a dobre zapracujeme do cesta.
-
7
Potom obidve cestá rozdelíme ešte na polovicu.
-
8
Každé rozvaľkáme na obdlžník, asi 35 cm. Potom tmavé cesto položíme na svetlé, ľahko ho valčekom prejdeme a
-
9
stočíme do rolky. Tak isto urobíme aj druhé.
-
10
Obidve rolky stočíme
-
11
a uložíme do formy /metličky na miesenie vyberieme/. Potrieme rozšľahaným žltkom a necháme 30 min podkysnuť.
-
12
Po podkysnutí ešte raz pretrieme žltkom a posypeme lupienkami. Pekárničku zapneme na program "pečenie" a pečieme 35 min. Potom pekárničku vypneme a necháme koláč ešte 10 min v pekárničke. Potom koláč vyberieme a necháme na mriežke vychladnuť. Tak isto pečieme aj vo vyhriatej rúre. Dávame pozor, aby vrch nebol pripečený, vtedy na vrch dáme alobal.
-
13
Dobrú chuť.
ďakujem