Kysnutý koláč
	        Mäkučký dvojfarebný koláč z pekárničky (fotorecept)
	        Autor receptu: ancicka
	         
	        
	         Výborný, jemný a veľmi chutný koláč, vhodný na raňajky, olovrant , či len tak ku 
kávičke, ale aj dobrému kakavku. Ja som tento koláč piekla v 
pekárničke, ale kto nemá pekárničku, tak tým istým spôsobom upečie v rúre. Tu chcem 
ukázať, že netreba sa báť piecť koláče aj v 
pekárničke. Podľa nňa je to aj pohodlnejšie a tak isto je dobrý. Poznám veľa ľudí, čo 
pekárničku málo využívajú a mysla si, že je len na pečenie 
chleba. Je veľmi dobrým pomocníkom aj na prípravu cesta.
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180-200 °C  | 
Postup
- Ja využívam pekárničku na prípravu cesta. Kto nemá, tak klasickým spôsobom pripraví si cesto a na teplom mieste nechá cesto vykysnuť.
 - Pekárnička pekne cesto vymiesi, čo je veľká pomoc. Zapneme program "Príprava cesta".
 - Cesto krásne vypracované a vykysnuté.
 - Cesto vyložíme na jemne pomúčenú dosku a rozdelíme na polovicu.
 - Kým cesto kysne pripravíme si kakao na hnedé cesto. Mlieko dáme teplé, nie horúce a dobre vymiešame na hladko.
 - Kakao rozotrieme na jednu polovicu cesta a dobre zapracujeme do cesta.
 - Potom obidve cestá rozdelíme ešte na polovicu.
 - Každé rozvaľkáme na obdlžník, asi 35 cm. Potom tmavé cesto položíme na svetlé, ľahko ho valčekom prejdeme a
 - stočíme do rolky. Tak isto urobíme aj druhé.
 - Obidve rolky stočíme
 - a uložíme do formy /metličky na miesenie vyberieme/. Potrieme rozšľahaným žltkom a necháme 30 min podkysnuť.
 - Po podkysnutí ešte raz pretrieme žltkom a posypeme lupienkami. Pekárničku zapneme na program "pečenie" a pečieme 35 min. Potom pekárničku vypneme a necháme koláč ešte 10 min v pekárničke. Potom koláč vyberieme a necháme na mriežke vychladnuť. Tak isto pečieme aj vo vyhriatej rúre. Dávame pozor, aby vrch nebol pripečený, vtedy na vrch dáme alobal.
 - Dobrú chuť.