Makový jablkový koláč bez lepku
Môže byť niečo príjemnejšie, ako si v sychravom počasí vychutnávať k šálke kávy dobrý koláč? Čo takto makový jablkový koláč bez lepku? Navyše aj bez laktózy a bez cukru, sladený javorovým alebo agávovým sirupom. Máme pre vás návod, ako si tento veľmi jednoduchý koláč upiecť, tak sa poďme na to pozrieť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g (mletý) |
|
100 g |
|
50 g (mleté) |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Mak, mandle a ryžovú múku zmiešame, pridáme cukor, kypriaci prášok a rozšľahané vajcia a všetko dobre premiešame varechou.
- 2
Nakoniec pridáme nastrúhané jabĺčka a dobre premiešame. Koláč dáme na plech, ktorý sme vytreli trochou oleja a vysypali ryžovou múkou.
- 3
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 - 45 minút. Ešte teplý potrieme džemom a posypeme postrúhaným kokosom.
Tiež bezlepkový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu