Bezlepkový koláč

Makový jablkový koláč bez lepku

Autor receptu: novalim

Môže byť niečo príjemnejšie, ako si v sychravom počasí vychutnávať k šálke kávy dobrý koláč? Čo takto makový jablkový koláč bez lepku? Navyše aj bez laktózy a bez cukru, sladený javorovým alebo agávovým sirupom. Máme pre vás návod, ako si tento veľmi jednoduchý koláč upiecť, tak sa poďme na to pozrieť.

24
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Mak, mandle a ryžovú múku zmiešame, pridáme cukor, kypriaci prášok a rozšľahané vajcia a všetko dobre premiešame varechou.
  2. Nakoniec pridáme nastrúhané jabĺčka a dobre premiešame. Koláč dáme na plech, ktorý sme vytreli trochou oleja a vysypali ryžovou múkou.
  3. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 - 45 minút. Ešte teplý potrieme džemom a posypeme postrúhaným kokosom.