Foto: mandarin999
Táto torta vznikla čistou improvizáciou, no musím zhodnotiť, že ku kávičke alebo čajíku sa dokonale hodila a jej chuť bola famózna. Torta je nenáročná, Zobraziť celý popisTáto torta vznikla čistou improvizáciou, no musím zhodnotiť, že ku kávičke alebo čajíku sa dokonale hodila a jej chuť bola famózna. Torta je nenáročná, chutná a možno to tak nevyzerá, no i šťavnatá. Stačí len vyskúšať.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Makové cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
pol balíčka |
|
3 PL |
|
Kakaové cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
pol bal |
|
3 PL |
|
100 g (na kocky nasekaná) |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
(alebo džem) |
|
podľa chuti |
|
3/4 - 1 šálky |
|
Ostatné: | |
(na ozdobu) |
|
|
|
200 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto 1. Vyšľaháme si bielky so štipkou soli a odložíme ich. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, postupne pridáme olej, mlieko. Ručne vmiešame múku s kypriacim práškom, mak a sneh z vyšľahaných bielkov. Do menšej, vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy vylejeme cesto a dáme piecť na cca 12 - 15 minút pri 180 stupňoch.
- 2
Podobne si pripravíme cesto 2, akurát namiesto maku pridáme kakao a na záver do cesta vmiešame nasekanú čokoládu a mandle. Upečieme. Obe cestá necháme vychladnúť.
- 3
Asi 200 g jahodového džemu premiešame s čučoriedkami, podľa potreby môžeme prisladiť. Ja som cukor nepridávala.
- 4
Prvý korpus jemne pokvapkáme vopred uvareným a osladeným čiernym čajom, aby bolo šťavnaté a vláčne. Potrieme ho džemovou plnkou a prikryjeme druhým korpusom.
- 5
Nad parou, vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom a prelejeme ňou tortu. Ozdobíme (ja som použila nasekané mandle, jedlú fialku a argentínsku mätu) a dáme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Argentínsku mätu som kúpila tento rok na výstave Záhradkár len tak na skúšku. Má krásnu mätovú vôňu, ja by som povedala, že sviežejšiu, viac aromatickú. Veľmi rýchlo sa rozrastá a je vynikajúca v čajoch, osviežujúcich nápojoch, hodí sa na dochutenie dezertov.
Veru to je pravda, mohla som viac usypať :D