Makovec
Autor receptu: uzaska
Chutný makový koláč, ktorý zvládne upiecť aj absolútny amatér a kuchársky antitalent :)
30 minút príprava |
20-30 minút na 180 °C |
Postup
- Sójové (či iné rastlinné) mlieko necháme zovrieť, stíšime plameň a vmiešame mak s cukrom. Občas premiešame, varíme cca 5 minút. Necháme vychladnúť (nie je dôležité).
- Múky zosypeme dokopy, pridáme kypriaci prášok a vanilkový cukor. Hrozienka umyjeme, (ľubovoľné množstvo - ja som dala asi polovicu šálky a ešte som ich nakrájala nadrobno), banán roztlačíme a všetko pridáme do makovej kaše.
Zapneme trúbu (180°).
- Celú tekutú zmes vymiešame s múčnou, vznikne hutná/konzistentná hmota, ktorá sa nelepí na misku. Do cesta na záver pridáme nasekanú čokoládu (1/3 tabuľky).
Vložíme do trúby na 20-30 minút.
- Poleva: Zvyšok čokolády roztopíme s lyžicou kokosového oleja.
- Vychladnutý koláč potrieme tenkou vrstvou džemu (použila som pomarančový) a čokoládovou polevou.
Dáme stuhnuť, konzumujeme.