Makovec

Autor receptu: uzaska

Chutný makový koláč, ktorý zvládne upiecť aj absolútny amatér a kuchársky antitalent :)

30 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sójové (či iné rastlinné) mlieko necháme zovrieť, stíšime plameň a vmiešame mak s cukrom. Občas premiešame, varíme cca 5 minút. Necháme vychladnúť (nie je dôležité).
  2. Múky zosypeme dokopy, pridáme kypriaci prášok a vanilkový cukor. Hrozienka umyjeme, (ľubovoľné množstvo - ja som dala asi polovicu šálky a ešte som ich nakrájala nadrobno), banán roztlačíme a všetko pridáme do makovej kaše. Zapneme trúbu (180°).
  3. Celú tekutú zmes vymiešame s múčnou, vznikne hutná/konzistentná hmota, ktorá sa nelepí na misku. Do cesta na záver pridáme nasekanú čokoládu (1/3 tabuľky). Vložíme do trúby na 20-30 minút.
  4. Poleva: Zvyšok čokolády roztopíme s lyžicou kokosového oleja.
  5. Vychladnutý koláč potrieme tenkou vrstvou džemu (použila som pomarančový) a čokoládovou polevou. Dáme stuhnuť, konzumujeme.