Šúľance
Makové šúľance
Autor receptu: olinecka
Ostali vám v chladničke uvarené zemiaky? Pripravte si takýto sladký
obed či večeru.* Klasika nikdy nesklame, milujú ich veľkí aj malí.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Uvarené pretlačené zemiaky preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, ochutíme soľou, pridáme vajíčko a zasypeme múkou. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého robíme dlhé šúľky. Tie nakrájame na šúľance.
- Šúľance varíme v osolenej vriacej vode, do ktorej pridáme 1 PL oleja ,aby sa nezliepali. Po vyplávaní na hladinu ich scedíme a prepláchneme vlažnou vodou.
- Uvarené šúľance polejeme rozpusteným čerstvým maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Dobrú chuť.