Šúľance

Makové šúľance

Autor receptu: olinecka

Ostali vám v chladničke uvarené zemiaky? Pripravte si takýto sladký obed či večeru.* Klasika nikdy nesklame, milujú ich veľkí aj malí.

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené pretlačené zemiaky preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, ochutíme soľou, pridáme vajíčko a zasypeme múkou. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého robíme dlhé šúľky. Tie nakrájame na šúľance.
  2. Šúľance varíme v osolenej vriacej vode, do ktorej pridáme 1 PL oleja ,aby sa nezliepali. Po vyplávaní na hladinu ich scedíme a prepláchneme vlažnou vodou.
  3. Uvarené šúľance polejeme rozpusteným čerstvým maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Dobrú chuť.