« Naspäť na tento recept

Makové perky s domácim lekvárom verzia na vytlačenie

Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov pre organizmus, snažím sa ho do jedál prepašovať tak, aby som ho dokázala zjesť - toto je jeden z nich, v ceste mi nevadí, s pikantným lekvárom super ladí a výsledné jedlo je výborné.

Autor receptu: siuuu

Postup receptu

Z vajíčka, múky, maku a soli vypracujeme cesto, necháme prikryté odpočívať cca 30 minút. Odpočinuté cesto na tenko rozvaľkáme, vykrojíme kolieska (ja som robila priemer 8 cm), naplníme lekvárom, prehneme a stlačíme kraje. Varíme v osolenej vode pokiaľ nevyplávajú hore - potom varíme ešte cca minútu.

Medzitým rozpustíme maslo. Uvarené perky rozdelíme na taniere, pokvapkáme rozpusteným maslom, poprášime cukrom a ozdobíme podľa svojho vkusu.

Suroviny




3-4
porcie
15
minút
príprava
5-7
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist