Parené buchty
Makové buchty na pare (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Nadýchane cesto plné maku pre
tých, ktorí ho majú radi. Potešia
malých aj veľkých.
45-50 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru a 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme zvyšný cukor, soľ, kvások, minerálnu vodu, vajíčka a rozpustené maslo.
- Vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, pomocou pohára vykrojíme kolieska do stredu dáme makovú plnku - mletý mak zmiešame s lekvárom podľa potreby.
- Pripravené buchty paríme na pare 8 - 10 minút podľa veľkosti. Pred podávaním polejeme rozpusteným maslom, alebo rôzne, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.
- Z druhej polovice cesta upečený makový pudingový závin.
- Hotové makové, pudingové záviny. Dobrú chuť.