Mäkkučký ovocný perník fotorecept

bakoska - fotkabakoska, 3. marca 2011
Mäkkučký ovocný perník (fotorecept)
Foto: bakoska

Dnes som piekla svoj prvý perník a keďže som v chladničke mala aj nejaké veci navyše, troška som si zaimprovizovala..:)

15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
50 g
1 ks
1  PL
1 a 1/2 ČL
100 ml
60 g, alebo kryštálový
1 ČL
1 ks
200 g, alebo iné kompótové ovocie
100  ml
1 ks, dužina
50 ml
cca 150 ml (podľa potreby)
3 PL
 zopár kvapiek
1 ks
1 ČL
2 PL
Na vrch:
 (napr.)
 (napr.)
Čokoládová poleva:
200 g (50% kakaa)
100 g, alebo iný tuk
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dužinu z pomaranča vyberieme lyžičkou a spolu s kompótovým ovocím rozmixujeme na kašu. Prilejeme kompótovú šťavu, vodu a dolejeme mliekom do objemu 500 ml. Pridáme pár kvapiek arómy, vaječný likér a dobre zamiešame.

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajce s cukrom vymiešame do peny, pridáme ovocno- mliečnu kašu, olej a opäť dobre zamiešame.

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obe múky, puding, kakao, prášok do pečiva, sódu a perníkové korenie spolu zmiešame.

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prisypeme do tekutej zmesi a vymiešame hladké cesto. Na záver zamiešame džem a med.

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 200 stupňov cca 15 - 20 min.

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teplý perník potrieme džemom. Keďže som mala hŕstku vlašských orechov, nasekala som ich, primiešala kokosovú múčku a džemík zmesou posypala, ale ak by som mala orechov viac, pridám ich radšej do cesta :)...

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou (všetky suroviny vymiešame nad parou do hladka). Necháme dobre stuhnúť a môžeme podávať.

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť! :)

    Mäkkučký ovocný perník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tip: Ak máte plynový sporák, koláčiky s čokoládovou polevou najlepšie nakrájate nožom nahriatym nad plameňom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
robievam taký podobný len sa zapráši po ňom, aj tento vyzerá lákavo
Myslím, že môže byť veľmi chutný aj s jahodovým, či ananásovým kompótikom :)...