Mäkkučký ovocný perník (fotorecept)

Autor receptu: bakoska

Dnes som piekla svoj prvý perník a keďže som v chladničke mala aj nejaké veci navyše, troška som si zaimprovizovala..:)

15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dužinu z pomaranča vyberieme lyžičkou a spolu s kompótovým ovocím rozmixujeme na kašu. Prilejeme kompótovú šťavu, vodu a dolejeme mliekom do objemu 500 ml. Pridáme pár kvapiek arómy, vaječný likér a dobre zamiešame.
  2. Vajce s cukrom vymiešame do peny, pridáme ovocno- mliečnu kašu, olej a opäť dobre zamiešame.
  3. Obe múky, puding, kakao, prášok do pečiva, sódu a perníkové korenie spolu zmiešame.
  4. Prisypeme do tekutej zmesi a vymiešame hladké cesto. Na záver zamiešame džem a med.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 200 stupňov cca 15 - 20 min.
  6. Teplý perník potrieme džemom. Keďže som mala hŕstku vlašských orechov, nasekala som ich, primiešala kokosovú múčku a džemík zmesou posypala, ale ak by som mala orechov viac, pridám ich radšej do cesta :)...
  7. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou (všetky suroviny vymiešame nad parou do hladka). Necháme dobre stuhnúť a môžeme podávať.
  8. Dobrú chuť! :)
  9. Tip: Ak máte plynový sporák, koláčiky s čokoládovou polevou najlepšie nakrájate nožom nahriatym nad plameňom.