Mahune - boranija, polievka z fazuľových strukov

Autor receptu: marijanna

.. mnami akurat je ten cas ked je mlada zelenina a tata polievka je vynikajuca. . pripravuje sa ako samostatne jedlo . . .dobru chut. . dnes varil moj drahy ;)

12
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. na oleji poprazime cibulku a nakrajanu struckovu fazulku poprazime a posolime. pridame maso a podlejeme vodou a dusime na miernom ohni. Ochutname a dochutime ak je treba. My dame len malo soli lebo masko mame domace udene,takze je aj fajnej chuti,urobi to super chut. Ked uz je vsetko uvarene zahustime s mliekom, v ktorom je rozmiesana muka. Prevarime a este na oleji poprazime cervenu papriku asi 2 lyzice,podsypeme hladkou mukou,urobime zaprazku a pridame do polievky. Prevarime a podavame. . .moji si este daju hore na tanier kyslu smotanu asi jednu lyzicu,oni v tych balkanskych jedlach davaju tu smotanu skoro vsade;)))