Foto: methi
porcií
Suroviny
hrst |
|
podľa potreby |
|
stipka; pri vareni hrachu |
|
125 g |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL, ploché |
|
125 ml |
|
|
|
2 ks |
|
1/4 ČL |
|
1 PL |
|
hrsť veľká |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Pridáme mrazený hrášok, hneď oheň zmiernime a hrášok minútu ohrievame. Ohriaty hrášok scedíme a odložíme.
-
2
V miske zmiešame múku a prášok do pečiva.
-
3
V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom...
-
4
... pridáme lyžicu oleja...
-
5
... pridáme cmar a soľ a zamiešame.
-
6
Pridáme mleté čierne korenie a zamiešame.
-
7
Do múky nastrúhame syr...
-
8
... pridáme hrášok a premiešame.
-
9
K múke pridáme mokrú (vajíčkovú) zmes a zľahka premiešame. Cesto na mafiny sa nesmie "ubiť", mieša sa len tak, "lenivo".
-
10
Formu na mafiny potrieme olejom. Rúru si predohrejeme na 200st. Formu naplníme do 2/3 cestom a dáme piecť do predohriatej rúry na 25-30 minút, dozlatista.
- 11
Moja inspiracia: http://www.carina-forum.com/ricette/pies/biscotti/0000002_en.php
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 11
Miška moja..tak toto som ti náhodou teraz našla..oslovilo ma..aby aj muž bol spokojný..na kocôčky prihodím oravskej slaninky prerastenej..čo povieš..
odpisujem si a ideeeem...
maj dobré dni..:-)