Maďarský závin (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept na závin s takýmto názvom mám odložený z časopisu Rytmus života. S cestom som bola maximálne spokojná.

Suroviny

Postup

  1. Mne z tohto množstva vyšli štyri záviny. Z múky, masti, vajca, žĺtka a štipky soli vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a pri izbovej teplote necháme asi 30 minút odpočinúť.
  2. Masť na druhé cesto necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Pridáme k nemu múku so smotanou a vypracujeme redšie cesto.
  3. Odležané cesto rozváľame na pomúčenej doske na plát.
  4. A potrieme redším druhým cestom.
  5. Zvinieme ho do rolády.
  6. Rozkrájame na štyri kusy, ktoré zabalíme do fólie. V chlade ho necháme hodinu preležať.
  7. Z odležaného cesta postupne vyvaľkáme pláty hrubé asi 3 mm.
  8. A teraz už závisí od nás čím budeme plniť. Ja som plnila višňami s makom, strúhanými jablkami s makom a jablkami posypanými škoricou.
  9. Zvinieme do závinu, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení ich môžeme potrieť rozpusteným maslom.
  10. Pocukrujeme a po vychladnutí krájame.