Diskusia k receptu
Tvarohový koláč

Ľvovský syrník (tvarožník) fotorecept

elenas - fotkaelenas, 18. apríla 2019

Komentáre 1 - 15 z 17


Vyzerá úžasne, o jeho lahodnej chuti nepochybujem - máme radi tvarohové koláčiky, určite vyskúšam (asi tam trošku "frcnem" aj rumík, alebo vaječný likér :-)). Ďakujem za recept.
Jéj, toto robievam bez polevy, ale s ovocím, a je to vynikajúce a musela som to piecť z kila tvarohu, aby bolo dosť. Vyskúšam aj Tvoju verziu.
@ Kitti , @ Ancicka , @ Haji , @ Danda3, ďakujem pekne všetkým za komentáre a teším sa, ak to vyskúšate.
1x haji
@Danda3 (18.4.2019 11:58)

Do formy na chlebíček kilo tvarohu nevojde, pri pečení hmota dosť stúpa, ale 750 g by ešte hádam išlo. Do okrúhlej formy 26 cm určite by som dala 1 kg tvarohu.
@Danda3 (18.4.2019 12:43)

Veľmi pekný koláčik, na plech kg tvarohu to áno. Vyskúšaj aj tento, je to originál recept, naschvál som ho neupravovala (okrem cukru, pôvodne bolo 200g, ja som znizila na 160g) aj keď mi hneď napadli všelijaké úpravy ale už by to nebol ľvovsky syrník.
Vyskusala som a je fantasticky.Robila som v tortovej forme a kedze dcera nema rada hrozienka,dala som mandle.Fakt vyborny,odporucam.
1x elenas
@Janaor (20.4.2019 11:52)

Som veľmi rada, že syrník chutil. Je naozaj fantastický. Ďakujem pekne za komentár!
Mňa by zaujímalo ako tento ľvovský "cheesecake volali za Brežneva v Ľvove. Už by malo byť na čase, aby sme sa prestali opičiť po Anglosasoch. Absolútne nemám nič proti receptu, ale keď tu čítam niektoré poangličtiné názvy potravín v receptoch ako cheese-syr, cake-koláč, tak sa musím zasmiať nad tým, ako niektorí Slováci dokážu byť tak servilní. Na konci dediny Moravský Svätý Ján na Záhorí má jeden Ukrajinec pekáreň. Na tabuli pred pekárňou má v latinke napísané ukrajinské názvy pekárenských výrobkov. A ľudia cestujúci do Rakúska alebo z Rakúska sa tam cestou zastavia na kávu a dajú si alebo kúpia si jeho pekárenské výrobky bez toho, aby mal na tabuli napísaný bread, cake, cheesecake.
Vyskúšala som tvoj tvarožník. Počas pečenia mi prekypoval z formy, ale počas chladnutia spľasol na polovicu :-(
Neviem či to tak má byť, alebo nie...
Dala som 100g cukru, úplne nám to stačí, chuť je naozaj príjemná, je jemný a ľahký.
Pekný deň :)



@Mathias (22.4.2019 12:36)

Volali a doteraz ho volajú tak, ako je to napísané v názve Ľvovský syrník ale ak chceš presne, tak Львівський сирник. Cheesecake ho volajú na Západe, je v tom niečo zlé? Pekný a kľudný večer prajem.
@Violeta (22.4.2019 15:52)

Krásny syrník sa Ti podaril! Dakujem za foto. Áno počas chladnutia trochu klesne, je to normálne. Je tam veľa tvarohu na to aby zostal ako piškota. Ale mal by byť ako píšeš jemný, ľahký a lahodný.
Náplň sa môže obmieňať podľa chuti, môže sa pridať kandizované ovocie, sušené marhule, brusnice, sekané orechy alebo aj bez náplne len tvaroh. Som rada, že chutilo. Pekný deň aj Tebe:)