Foto: ancicka
Je to skutočná delikatesa.Zákusok,ktorému nik neodolá.Je pre tých fajnšmekrov čo nemajú radi presladené dezerty.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Orechové cesto: | |
5 ks |
|
6,kopcovitých PL |
|
5 PL |
|
100 g |
|
1/2 ks |
|
Piškotové cesto na roládu: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5,kopcovytých PL |
|
1/2 ks |
|
podľa potreby,asi 200 g |
|
Tvarohová plnka: | |
1/2 kg |
|
1 kelinok,200 g |
|
1 ks |
|
želatina: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
podľa návodu |
|
Postup
-
1
Z uvedených prísad upečieme orechové cesto tak,že si vyšľaháme bielky do tuhá,pridáme pr.cukor,,zašľaháme,pridáme žltky a nakoniec múku s práškom do pečiva,zľahka premiešame a
-
2
...cesto vylejeme na plech,vyložený papierom.Toto cesto môžme urobiť aj čisté piškotove.
-
3
Tak isto urobíme aj piškotové cesto na roládku a upečieme vo vyhriatej rúre.
-
4
Roládu po upečení zrolujeme do navlhčenej utierky a necháme aspoň 10 min vychladnúť.
-
5
Potom roládu roztočíme a natrieme ríbezľovým džemom a naspäť ju stočíme,
-
6
...tak,že dávame z nej dolé papier.
-
7
Podľa návodu na tvarohovom stužovači urobíme si tvarohovú plnku.
-
8
Orechové cesto natrieme džemom a naň rozotrieme tvaroh.
-
9
Roládu nakrájame asi na 1 cm,
-
10
...a poukladáme na tvaroh.
-
11
Urobíme si želatinu podľa návodu.Ja som použila 1 číru a 1 červenú,aby som mala želatinu do ružova.Môže byť aj číra.
-
12
Ked začne rôsolovať tak ju vylejeme na roládky a rýchlo ju rozotrieme.
-
13
Najlepšie je si to urobiť večer a na noc dať stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí koláč nakrájame na kocky.Takto vyzerá v reze.Po takomto fajnom koláči sa len tak zapráši.
-
14
Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/hroznova-rozpravka-fotorecept/1...
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-s-frutti-fotorecept/18753...
@sladkocokolada ,Je to tento?
varecha.pravda.sk/recepty/zakusok-cierna-ruza-fotorecept/...
skutočne vyzerá luxusne a určite bude chutiť aj u nás :-)
ty si veľmi šikovná. obdivujem všetky tvoje recepty.
máš tam napísane 1 kelímok a 300g to má byť veľký kelímok alebo malý
180g.
Ešte raz vám dakujem za milé komentáre.