Luxusné rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 13. septembra 2011
Luxusné rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Je to skutočná delikatesa.Zákusok,ktorému nik neodolá.Je pre tých fajnšmekrov čo nemajú radi presladené dezerty.

25
porcií
2 h minút
príprava
2x15-17 minút
na 170 °C

Suroviny

Orechové cesto:
5 ks
6,kopcovitých PL
5 PL
100 g
1/2 ks
Piškotové cesto na roládu:
5 ks
5 PL
5,kopcovytých PL
1/2 ks
podľa potreby,asi 200 g
Tvarohová plnka:
1/2 kg
1 kelinok,200 g
1 ks
želatina:
3 ks
3 PL
podľa návodu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad upečieme orechové cesto tak,že si vyšľaháme bielky do tuhá,pridáme pr.cukor,,zašľaháme,pridáme žltky a nakoniec múku s práškom do pečiva,zľahka premiešame a

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...cesto vylejeme na plech,vyložený papierom.Toto cesto môžme urobiť aj čisté piškotove.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak isto urobíme aj piškotové cesto na roládku a upečieme vo vyhriatej rúre.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roládu po upečení zrolujeme do navlhčenej utierky a necháme aspoň 10 min vychladnúť.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom roládu roztočíme a natrieme ríbezľovým džemom a naspäť ju stočíme,

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...tak,že dávame z nej dolé papier.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podľa návodu na tvarohovom stužovači urobíme si tvarohovú plnku.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Orechové cesto natrieme džemom a naň rozotrieme tvaroh.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Roládu nakrájame asi na 1 cm,

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a poukladáme na tvaroh.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Urobíme si želatinu podľa návodu.Ja som použila 1 číru a 1 červenú,aby som mala želatinu do ružova.Môže byť aj číra.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ked začne rôsolovať tak ju vylejeme na roládky a rýchlo ju rozotrieme.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Najlepšie je si to urobiť večer a na noc dať stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí koláč nakrájame na kocky.Takto vyzerá v reze.Po takomto fajnom koláči sa len tak zapráši.

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Dobrú chuť!

    Luxusné rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

71 komentárov k receptu
tak toto vyzerá naozaj úžasne, a luxusne:), a určite chutí výborne! ukladám:) a raz sa možno odvážim skúsiť!
@sladkacokolada ,nemáš zač.Hned som vedela o aký ide,lebo ja sa naňho chystám už dlhšiu dobu.Mojí synovia budu mať teraz v jesení narodeniny,tak pri tejto príležitosti , popri torte chcem ho urobiť tiež.
@ancicka vyzerá super len sa chcem spýtať na tú plnku koľko smotany
máš tam napísane 1 kelímok a 300g to má byť veľký kelímok alebo malý
180g.
@vavan ,dík za pripomienku.Ja som sa pri písaní zmýlila.Už som to opravila.V bode 7 sú 2 tvarohy po 250g a 1 kelínok 200g.Na tvarohovom stužovači píšu,že je na 700 g hmoty/tvarohu/.Ono sa to krásne spojilo.
Ešte raz vám dakujem za milé komentáre.
tento zakusok si ukladam,aj ked sa musim priznat,ze pre mna vyzera byt velmi narocny na pripravu.ale ak bude viac casu tak ho vyskusam?uvidime????

tento zakusok si ukladam,aj ked sa musim priznat,ze pre mna vyzera byt velmi narocny na pripravu.ale ak bude viac casu tak ho vyskusam?uvidime????

piekla som tento kolacik, vyzeral ako na obrazku, kazdemu velmi chutil a chvalili ho, aj dobre vyzera aj dobre chuti...co sa tyka pecenia, nie je to take narocne, sice som trocha maturovala s tym zelatinovym pripravkom do tvarohu, lebo take nepouzivam, takze ziadna dovera, ale krem dobre stuhol v chladnicke do rana, ten vrch tie roladky mi nevydalo na cely plech, takze sa nepokryl cely plat, vyriesila som to tak, ze som nepokrytu cast oddelila alobalom a zele som naliala len tam kde boli roladky, inak, isto by nevyslo keby to zele bolo na celom plechu..
Ženičky ,kde vy chodíte na také nápady,ja sa nestačím diviť.Sedím a len híkam pri tých koláčikoch.Ancicka ste naozaj vééééľká šikulka.Velmi pekne ďakujem za krásne nápady.
@ancicka ,dnes som piekla podľa tvojho receptu avšak s malými obmenami.Do tvarohu som primiešala 3 PL džemu a taktiež som použila 3 sáčky želatíny.Celej rodine aj návšteve veľmi chutil,ďakujem.Určite som ho nepiekla posledný krát
Musím sa len pridať k predchádzajúcim kometárom. Piekla som ho asi pred mesiacom, zdal sa náročný, ale všetko sa podarilo. Všetci chválili, super nápad a osviežujúca chuť.

Pridaj komentár k receptu: